Calvadosflamberade äpplen med färskostcrème och jordärtskockschips

Bild Dessert RH 20200302

Introduktion:

Skriv en kort inledning/introduktion till ditt recept, kanske är det ett av dina favoritrecept, eller kopplad till en händelse som du upplevde 10 år sedan?

Receptinfo:

Marmitträff:

Kategori:

Tagg:

Recept av:

RECEPT

Ingredienser för 6 portioner

Calvadosflamberat äpple
4 äpplen
60g smör
1,25 dl strösocker
0,75 dl calvados
1,5 citroner (saft + zest)
Färskostcrème
4,5 dl färskost
3,75 dl vispgrädde
0,75 dl strösocker
Krispig jordärtskocka
10 jordärtskockor
Matolja att fritera i
Garnityr
1 kruka färsk körvel (räcker till 30pers)
4 maränger

Gör så här:

Flamberat äpple
Skala äpplena och skär ner dem i mindre bitar. Smält sockret i en panna tills det börjar
karamelliseras (låg värme och rör ej). Lägg i äpplena och vänd runt dem i pannan. Tillsätt
smöret.
Slå på calvadosen när smöret smält och kokat in i äpplena. Tänd på spriten med en tändare
och vänta tills elden lagt sig, smaka då av med zest och juice av citron.

Färskostcrème
Blanda alla ingredienser i en bunke. Vispa till en slät kräm.
Lägg äpplen i botten av ett glas. Toppa med färskostcrème och ställ in i kylen till servering.
Krispig jordärtskocka
Värm oljan till 160 grader. Hyvla jordärtskockan tunt. Fritera en liten mängd i taget och rör
om lite då och då för en jämn och gyllenbrun färg.
Plocka av och låt chipsen rinna av på hushållspapper. Salta direkt så chipsen tar åt sig.
Servering
Ta ut desserten och toppa den med jordärtskockschipsen, körvel och smulad maräng precis
innan servering.

    Dela detta recept med en vän!

    Skriv en kommentar