Hallon och lakrits pannacotta.

Bild5

Introduktion:

Hallon och lakrits pannacotta.till 6 port.Hallon                                                                  Lakrits2,5 gelatin blad                                                   2,5 galantin blad200 gr frysta hallon                                            4 dl vispgrädde½ citron (saften)                                                 0,5 dl muscovadosocker 0,5 dl strösocker                                                 4-5 droppar svart karamellfärg4 dl vispgrädde                                                   2 msk lakrits pulver3-4 droppar röd karamellfärg                           Lakritsströssel24 st färska hallon                                              CitronmelissGör så här:Hallon: Lägg gelatinen i iskallt vatten. Koka hallon, citronsaft och

Receptinfo:

Marmitträff:

Kategori:

Tagg:

Recept av:

RECEPT

Hallon och lakrits pannacotta.
till 6 port.

Hallon                                                                  Lakrits
2,5 gelatin blad                                                   2,5 galantin blad
200 gr frysta hallon                                            4 dl vispgrädde
½ citron (saften)                                                 0,5 dl muscovadosocker
0,5 dl strösocker                                                 4-5 droppar svart karamellfärg
4 dl vispgrädde                                                   2 msk lakrits pulver
3-4 droppar röd karamellfärg                           Lakritsströssel
24 st färska hallon                                              Citronmeliss

Gör så här:

Hallon: Lägg gelatinen i iskallt vatten.
Koka hallon, citronsaft och socker i en kastrull. Tillsätt grädde, låt koka upp.

Ta bort kastrullen från värmen, krama ur gelatinen och lägg ner i kastrullen häll i karamellfärgen och blanda väl. Sila över i en bringare.

Lakrits: Lägg gelatinen i iskallt vatten.
Koka grädde med muscovadosocker och lakritspulver.

Tag bort kastrullen från värmen, krama ur gelatinen och lägg ner i kastrullen, häll i karamellfärgen, blanda väl. Sila över i en bringare.

Häll i glas i omgångar ca 10-15 m.m. Ställ in i frysen ca 10-15 min mellan varje lager.( 2 röda och 2 svarta lager).

Garner med färska hallon och lakritsströssel och citronmeliss.

 

    Dela detta recept med en vän!

    Skriv en kommentar