Sparrisduett med mousselinesås

sparrisduett

Introduktion:

Skriv en kort inledning/introduktion till ditt recept, kanske är det ett av dina favoritrecept, eller kopplad till en händelse som du upplevde 10 år sedan?

Receptinfo:

Kategori:

Tagg:

Recept av:

RECEPT

Recept 4 pers

Vit o grön sparris skalas o kokas separat (grön sparris behövs ej skalas).

Skär bort den nedre delen om den är träig.

Skala den vita sparrisen noga.

Förväll sparrisen i lättsaltat vatten tills den är al dente

Håll noga koll då de är i olika tjocklekar.

Häll av och kyl sparrisen i kallt vatten.

Ta ur sparrisen och lägg på hushållspapper så överflödigt vatten sugs upp

Ingredienser

Ca 400 g sparris vit o grön.

1 ask smörgåskrasse

Havssalt o nymalen tellyshellypeppar.

Pankocrunch.

Smält smöret i en stekpanna.

Tillsätt Tabasco och rör om

Lägg i panko och stek tills den fått färg.

Lägg crunchen på hushållspapper och strö över havs salt.

Ingredienser

50 gr smör

2 krm tabascosås scorpion

1 dl panko

Mousselinesås

Smält smöret I en kastrull och ställ åt sidan.

Lätt vispa grädden.

Vispa ihop äggulor och vin i en värmetålig bunke.

Sikta ner senapspulvret.

Sätt ner bunken i ett varmt vattenbad och börja vispa tills det tjocknar.

(när det går att se botten på bunken mellan vispningarna är det bra konsistens)

Tillsätt smöret droppvis under fortsatt vispning.

Vänd försiktigt ner den lättvispade grädden.

Smaka av med citronjuice och salt o peppar

Ingredienser

150 gr smör

4 äggulor

2 msk vitt vin ( ej ekat)

1 tsk Colemanns senapspulver

1 dl vispgrädde

2 msk färskpressad citronjuice

1 knippe gräslök

Parmesanchips

 Sätt ugnen på 200 grader

Lägg bakplåtspapper på 2 ugnsplåtar

Riv osten och lägg ut ca 20 st små högar på plåtarna.

Lägg dem inte för tätt då de flyter ut en del.

Grädda en plåt i taget ca 6 minuter eller till osten fått en gyllenbrun färg.

Ta ut plåten och dra av hela pappret till ett galler och låt dem svalna

Ingredienser

400 gr parmesanost

Persilja att finhacka o strö över flarnen vid servering.

Servering

Lägg upp de lagom varma sparrisarna på varma tallrikar.

Häll på mousselinesåsen. Snåla inte här.

Strö över rikligt med pankocrunch klipp över krasse o gräslök

Servera med ett parmesanchips

Avsluta med lite nymald tellychellypeppar.

    Dela detta recept med en vän!

    Skriv en kommentar