Dekonstruerad mango och passions cheesecake serveras med mango och passions sorbet

oktober dessert

Introduktion:

Värd: Alexander Eklind Dekonstruerad mango och passions cheesecake serveras med mango och passions sorbet Personer:      6 personer Ingredienser: Mango och passion sorbet 650 g mangopuré 100 g passionsfruktspuré 200 g socker 30 g glukos 140 g vatten Cheesecake 250 g färskost 250 g vispgrädde 90 g floorsocker ½ vaniljstång Havre- och honungscrumble 265 g smör

Receptinfo:

Marmitträff:

Kategori:

Recept av:

RECEPT

Värd: Alexander Eklind

Dekonstruerad mango och passions cheesecake serveras med mango och passions sorbet

Personer:      6 personer

Ingredienser:

Mango och passion sorbet
650 g mangopuré
100 g passionsfruktspuré
200 g socker
30 g glukos
140 g vatten

Cheesecake
250 g färskost
250 g vispgrädde
90 g floorsocker
½ vaniljstång

Havre- och honungscrumble
265 g smör
230 g mjöl
230 g socker
230 g havregryn
140 g flytande honung
1 nypa salt

Passionsfrukts curd
200g äggula
125 g ägg
215 g socker
300 g passionsfruktspuré
2 gelatinblad
250 g smör, kallt och tärnat

Mango- och passionsfruktskompott
1 mango, skalad och tärnad
2 ½ passionsfrukt

Gör så här:

Sorbet
Tillsätt socker, glukos och vatten i en kastrull och koka upp på medelvärme. Låt svalna, tillsätt sedan båda puréerna, blanda och sila sedan blandningen genom en sil för att säkerställa att den är slät. Kör blandningen i en glassmaskin tills den är klar och förvara sedan i frysen.

Cheesecake blandning

Vispa ihop färskost, florsocker och vaniljfrön. Tillsätt grädden och vispa tills den är fast. Häll över i en stor spritspåse och förvara i kylskåpet tills den ska serveras.

Havre- och honungscrumble
Gnid ihop smör, mjöl, socker och salt i en skål till en sandig blandning. Tillsätt havregryn och honung och rör ihop så att det bildas små klumpar. Bred ut på en bakplåt och kyl tills blandningen stelnat något. När det är kallt, grädda den i ugnen tills den är gyllenbrun (cirka 15 minuter i 180 grader). Ta ut och låt svalna, mixa sedan till en fin smula i en mixer och ställ åt sidan till servering.

Passionsfrukts curd
Blanda äggulor, hela ägg, socker och puré i en stor skål. Ställ över ett vattenbad och fortsätt röra tills det börjar stelna. Mjuka upp gelatinbladen i en liten skål med vatten och blanda sedan ner dem i curden. Ta skålen från värmen och vispa i det tärnade smöret. Sila curden genom en sil för att få bort eventuella klumpar och kyl sedan tills den ska användas.

Mango- och passionsfruktskompott
Gör en enkel kompott genom att blanda färsk tärnad mango och passionsfruktsfrön i en skål och kyl sedan i kylskåpet tills det är dags att servera.

Servering
Spritsa två stora högar av cheesecake blandningen på varje tallrik. Strö över lite av smulorna och spritsa ut små klickar passionsfrukts curd runtom. Skeda över lite av den färska mangon och passionsfrukten och avsluta med en quenelle av sorbet.

    Dela detta recept med en vän!

    Skriv en kommentar