Sparrisglass med jordgubbs-och rabarbergelé

efterrätt maj 2014

Introduktion:

Värd: Stephen Edlund Sparrisglass med jordgubbs-och rabarbergelé Portioner: 8 Ingredienser: Sparrisglass 2,5 dl standardmjölk 2,5 dl grädde 75 gr socker 200 gr vit sparris 2 st äggulor 2 st hela ägg Jordgubbs och rabarbergelén 7-8 st spöda rabarber (ca 300 gram till gelén, en eller två stycken att lägga i gelén.) 16-20 jordgubbar 4st gelatinblad

Receptinfo:

Marmitträff:

Kategori:

Recept av:

RECEPT

Värd: Stephen Edlund

Sparrisglass med jordgubbs-och rabarbergelé

Portioner: 8
Ingredienser:

Sparrisglass
2,5 dl standardmjölk
2,5 dl grädde
75 gr socker
200 gr vit sparris
2 st äggulor
2 st hela ägg

Jordgubbs och rabarbergelén
7-8 st spöda rabarber (ca 300 gram till gelén, en eller två stycken att lägga i
gelén.)
16-20 jordgubbar
4st gelatinblad
1,5 dl socker
1 liter vatten

Tillagning av glassen
Sätt ugnen på 200 °C. Skär sparrisen i tunna skivor och låt den sjuda i
gräddmjölken i drygt 5 minuter. Sila av sparrisen. Vispa ägg, gulor och socker
pösigt. Häll den varma sparrisgräddmjölken i äggmassan. Låt sjuda under
omrörning med en träslev tills det binder så att du kan blåsa en ros på sleven.
Kyl ned glassmassan i isvattenbad. Frys under omrörning i en glassmaskin.
Tillagning av rabarbergelén
Skala rabarbern och skär den i tärningar. Blötlägg gelatinet. Koka rabarber
socker och vatten ca 10 minuter. Rensa och skiva jordgubbarna tunt på längden,
skiva rabarber nmycket tunt. Sila upp saftkoket och och låt koka några minuter
och reducera till ungefär 5 dl återstår och lägg i det blötlagda gelatinet. Fördela
jordgubbar och rabarber på desserttallrikarna och slå på saften, ställ i frysen 20
minuter, flytta sedan till kylen
Servering
Toppa med en kula av sparrisglassen och garnera med myntablad eller
citronmeliss.

    Dela detta recept med en vän!

    Skriv en kommentar