Vår hisotria

Gastronomiska Sällskapet Marmiterna i Helsingborg bildades den 8 juni 1967 och verkar för ökad kunskap och förståelse för bordets njutningar.

Sällskapet består idag av 24 aktiva och 6 passiva medlemmar. Marmiterna träffas en gång per månad, den första måndagen i månaden med undantag för juli och augusti för att tillsammans med månadens värd tillreda och avnjuta en 3-4 rätters meny.

Förresten, visste du att “Marmite” är franska och betyder “liten lergryta”.

Med andra ord en perfekt gryta för soppor, ragu o.dyl. men det betyder också “liten kökspojke” som i franska kök var springpojke åt kocken, slipade och bar fram knivar, torkade svetten ur pannan (på kocken alltså) osv. Sällskapets matlagningsträffar går av stapeln på restaurang Parapetern i Helsingborg, där har vi ett fantastiskt kök som både fungerar som en restaurang och ett restaurangskolekök.

Vi hoppas att Du finner någon bra meny eller recept från oss Marmiter.

ENGAGERADE

Gastronomiska Sällskapet Marmiterna i Helsingborg är engagerade matentusiaster som brinner för kulinariska upplevelser och att utforska matens konst.

MARMITERNA

Marmiterna bildades 1967 i Helsingborg och har blivit en framstående institution inom gastronomin. Deras historia sträcker sig långt tillbaka och de är en betydelsefull del av Helsingborgs matkultur.

UNIKA RECEPT

Marmiterna är kända för sina unika recept, skapade och samlade genom åren. Varje månad utser de en värd som ansvarar för att skapa en utsökt tre-rätters meny. Dessa recept bär på historien och sprider inspiration till andra matälskare.