Introduktion:
Värd: Carl-Olof Wramby Choklad Brownie med saltrostad pekannöt, saltkola och vaniljfärskost med citron Recept för fyra personer Brownie 100 g tempererat smör 1,75 dl socker 0,8 dl kakao 1/3 dl sirap 1 krm salt 2 ägg 115 g mandelmjöl Pekannöt/kola 1,5 dl vatten 1 msk salt 100 g pekannöt 1 burk Dulce de leche (kola)
Receptinfo:
RECEPT
Värd: Carl-Olof Wramby
Choklad Brownie med saltrostad pekannöt, saltkola och vaniljfärskost med citron
Recept för fyra personer
Brownie
100 g tempererat smör
1,75 dl socker
0,8 dl kakao
1/3 dl sirap 1 krm salt
2 ägg
115 g mandelmjöl
Pekannöt/kola
1,5 dl vatten
1 msk salt
100 g pekannöt
1 burk Dulce de leche (kola)
flingsalt
Färskost/Citron
200 g färskost
1 msk vaniljsocker
2 dl strösocker
Rivet citronskal från 2 citroner
1 dl vatten
Topping
Citronmeliss och rivet citronskal
Tillredning
Vispa smör och socker vitt. Tillsätt kakao, sirap
och salt. Tillsätt 1 ägg i taget. Tillsätt mandel
mjölet. Häll smeten i en springform (23 cm)
Baka i ugn 175° i ca. 25 minuter.
Kakan skall vara kladdig i mitten.
Dela kakan i 12 bitar
Tillredning
Koka upp vatten och salt och häll över nötterna.
Låt dra i 20 minuter. Rosta nötterna torra i panna
hackas grovt.
Tillredning
Vispa färskost med vaniljsocker och 1 dl socker
tills det är luftigt. Smaka av med pressad citron
Sjud 1 dl socker och vatten till en sirap, tillsätt
rivet citronskal.
Presentation
Skär kakan i 12 portionsbitar och lägg i mitten
av tallriken. Spritsa kola på ena sidan med lite
flingsalt, spritsa färskost på andra sidan. Toppa
med rivet citronskal. Rippla citronsirap och
strö hackade nötter runt kakan.
Garnera med citronmeliss och rivet citronskal.