Pavlova med passions & blodapelsincurd.

20250303_211354_resized

Introduktion:

Pavlova med passions & blodapelsincurd.En seg mini-pavlova på muscovadosocker, en djupare karaktär med just muscovado. Passion & blodapelsincurd passar gott med seg maräng och söt grädde. Grädden får smak av apelsin.Portioner 4 pavlovasIngredienserMini-pavlova• 2 st äggvitor • 3/4 dl strösocker • 3/4 dl ljust muscovadosocker Passion & blodapelsincurd• 3 st gelatinblad ca 4g• 1-2 st

Receptinfo:

Marmitträff:

Kategori:

Tagg:

Recept av:

RECEPT

Pavlova med passions & blodapelsincurd.

En seg mini-pavlova på muscovadosocker, en djupare karaktär med just muscovado. Passion & blodapelsincurd passar gott med seg maräng och söt grädde. Grädden får smak av apelsin.
Portioner 4 pavlovas

Ingredienser
Mini-pavlova
• 2 st äggvitor
• 3/4 dl strösocker
• 3/4 dl ljust muscovadosocker
Passion & blodapelsincurd
• 3 st gelatinblad ca 4g
• 1-2 st skal från lime, citron eller apelsin
• 3/4 dl passionsfruktsjuice eller puré
• 3/4 dl blodapelsinjuice
• 1 dl strösocker 180g
• 2 st stora ägg ca 180g
• 150 g osaltat smör i kuber

Apelsingrädde
2 dl vispgrädde 40% 400g
1 msk strösocker och ca 1 tsk apelsincest
Garnering exv
Blodapelsinklyftor eller blodgrape, chokladkulor, riven choklad, granatäpplekärnor mm

 

Gör så här!
Mini-pavlova
1. Sätt ugnen på 90 grader varmluft. Rör ihop äggvita och socker i en bunke över vattenbad tills sockret smält, vid ca 50 grader. Ta bort från värmen och vispa till en styv rumstempererad maräng. Du ska kunna vända uppochner på bunken utan att smeten rinner ut. Om du vill smaksätta din maräng så ska du göra det nu.
2. Spritsa ut med tyll och stjärnspets i ca 7-8 cm ringar på en plåt med bakplåtspapper, självklart kan du även klicka ut marängsmeten med sked.
3. Grädda mitt i ugnen ca 45 – 60 minuter för portionsstorlekar. Låt svalna på galler efter gräddning. De kan gärna vara lite sega.
Curd
1. Lägg gelatinet i kallt vatten
2. Värm juicen med sockret, citrus skal och tillsätt äggen och vispa konstant till första bubblan syns. Har du termometer så är 83 grader perfekt. Sila ner i en bunke.
3. Krama ur vattnet ur gelatinbladen och rör ut i juiceblandningen tills gelatinet smält helt.
4. Passera genom en sil och tillsätt smöret och mixa med stavmixer tills du har en slät curd. Täck över curden med plastfolie direkt mot ytan och ställ i kylen över natten helst, annars ca 2-3 timmar.
Apelsingrädde
1. Vispa grädden med sockret till en lättvispad grädde. Tillsätt apelsincest. Tänk lätta toppar när du lyfter visparna.
Montering
1. Fyll en pavlova med en rejäl sked curd och täck med grädde. Garnera med blodapelsinskivor, små chokladkulor, riven choklad och granatäpplekärnor

    Dela detta recept med en vän!

    Skriv en kommentar