Introduktion:
Värd: Bo Jönsson Zabaglione freddo med färska bär och knäckigt flarn Ingredienser 4 portioner Zabaglione 4 äggulor 2 msk socker 2 msk marsalavin-för alkoholfri variant använd 2 msk apelsinjuice 1 dl vispgrädde Blandad frukt/bär (25 portioner) 2-3 mango Frysta passionsfruktstärningar, hallon, halverade vindruvor – 1,5 liter totalt ger ca ½ dl per portion vilket är
Receptinfo:
RECEPT
Värd: Bo Jönsson
Zabaglione freddo med färska bär och knäckigt flarn
Ingredienser 4 portioner
Zabaglione
4 äggulor
2 msk socker
2 msk marsalavin-för alkoholfri variant använd 2 msk apelsinjuice
1 dl vispgrädde
Blandad frukt/bär (25 portioner)
2-3 mango
Frysta passionsfruktstärningar, hallon, halverade vindruvor –
1,5 liter totalt ger ca ½ dl per portion vilket är lagom
Mörk choklad till garnering
Flarn (ca 15 st)
50 g smör
50 g farinsocker
50g vetemjöl
50g ljus sirap
Gör så här
Flarnen:
Sätt ugn på 175 grader. Smält smöret i gryta, rör i
farinsocker, vetemjöl och sirap, det blir en lite seg smet.
Bred ut till rektangel (typ A4 ark) på plåt med bakplåtspapper,
baka i mitten av ugnen 7-8 minuter. Låt svalna något,
skär upp i avlånga trianglar med vass kniv (om man
delar ”A4 arket” på längden i 2 halvor och sedan skär dessa
halvor i trianglar blir storleken bra).
Zabaglione:
Blanda äggulor, socker och marsala-vin i kastrull eller skål, värm försiktigt (gärna vattenbad) och
vispa tills såsen blir tjock och skummig. Låt såsen svalna. Vispa grädden ganska fast, blanda ner
grädden i såsen.
Frukt/bär
Skär upp mangon i tärningar, dela vindruvor i halvor och blanda ihop frukten.
Servering:
Häll lite bär i botten av glaset, fyll på med zabaglione, toppa med med bärblandning, häll över
smälta passionsfrukten, garnera med finriven choklad och (om det blivit något över) några droppar
jordgubbssaft. Sätt i flarnet.