Citronfromage i chokladduett med jordgubbskompott

citronfromage

Introduktion:

Citronfromage i chokladduett med jordgubbskompott, 8 pers. Chokladrör 100g smält mörkchoklad 50g smält vit choklad Overheadpapper klippta i 21 x 5 cm (8st) Tape. Citronfromage 3 gelatinblad 2 ägg 1 dl strösocker Finrivet skal av 1,5 st citron 4 msk färskpressad citronjuice 2,5 dl vispgrädde Kompott. 1 stor gul Paprika (ugnsbakad mjuk) 1 dl citronjuice

Receptinfo:

Kategori:

Recept av:

RECEPT

Citronfromage i chokladduett med jordgubbskompott, 8 pers.

Chokladrör

100g smält mörkchoklad

50g smält vit choklad

Overheadpapper klippta i 21 x 5 cm (8st)

Tape.

Citronfromage

3 gelatinblad

2 ägg

1 dl strösocker

Finrivet skal av 1,5 st citron

4 msk färskpressad citronjuice

2,5 dl vispgrädde

Kompott.

1 stor gul Paprika (ugnsbakad mjuk)

1 dl citronjuice

1/2 dl strösocker

2 msk maizena mjöl

8-10 jordgubbar

½ kruka färsk basilika (Hackas)

Citronmeliss till dekoration.

Chokladrör:

Smeta vit choklad på delar av overheadpappret.

Täck övriga delar med rikligt mörkchoklad låt chokladen stelna och pensla därefter en gång till över hela fältet. Kanterna skall ha mycket choklad.

Fäst ihop remsorna till ett rör med overheadpappret på utsidan.

Var noga med att spara en cm överst på pappret eftersom de skall föras ihop.

Tape ihop röret (både vågrätt o horisontellt).

Ställ in i kylen.

Citronfromage:

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter

Skölj citronen, riv det yttersta av skalet på citronen.

Pressa saften ur citronen, mät upp 4msk.

Separera äggens gula från vitan i två olika skålar.

Vispa äggvitan till ett fast skum.

Vispa äggulan och strösocker vitt o pösigt, blanda i rivet citronskal.

Vispa grädden i en tredje skål.

Lägg gelatinbladen i en kastrull. Smält bladen försiktigt på låg värme tillsammans med citronjuicen, låt svalna.

Och häll sedan lite av äggulevispet i gelatinet under ständig vispning.

Rör därefter ner blandningen från kastrullen i bunken med äggulevispet

Vänd sedan ner grädden försiktigt i äggulevispet och sist äggvitan.

Ställ sedan smeten kall ca 1 timme.

 Paprika och jordgubbskompott med basilika:

Dela paprikan i två halvor, rostas mjuk i ugn 150 grader ca 20 min.

Koka upp citronjuice, socker, vatten och maizenamjöl i ett par minuter.

Tärna jordgubbarna i mycket små tärningar eller hacka dem. Spara några “gubbar” till dekoration.

Skala de avsvalnade paprikorna och hacka dem grovt.

Blanda paprika, jordgubbar o citronlagen samt basilikan.

Låt svalna till kylskåpskallt.

Montering:

Fyll chokladrören till ¾ delar med citronfromagen och toppa upp med kompotten. Spara lite av spadet från kompotten och ringla ut på tallriken

Toppa med en halv jordgubbe, citronmeliss och en nypa tellychelly peppar. Hyvla sist över lite mörk choklad (osthyvel)

    Dela detta recept med en vän!

    Skriv en kommentar