Knäckiga mandelkorgar med glass och bär

Dessert

Introduktion:

Knäckiga mandelkorgar med glass och bärTid: 50 minuterFestliga och förföriskt goda och knäckiga mandelkorgar som du kan göra långt i förväg. Servera glass, sorbet eller grädde och bär till dem.Ingredienser  6 portioner50 g smör1 msk vetemjöl½ dl strösocker2 msk glykossirap50 g mandelspånbakplåtspapper6 små glas eller ljuslyktorTillbehör – förslag¾ litervaniljglass3 dl vispgräddefärska bärflorsockerSå lagar du1. Sätt

Receptinfo:

Marmitträff:

Kategori:

Tagg:

Recept av:

RECEPT

Knäckiga mandelkorgar med glass och bär

Tid: 50 minuter
Festliga och förföriskt goda och knäckiga mandelkorgar som du kan göra långt i förväg. Servera glass, sorbet eller grädde och bär till dem.

Ingredienser  6 portioner

  • 50 g smör
  • 1 msk vetemjöl
  • ½ dl strösocker
  • 2 msk glykossirap
  • 50 g mandelspån
  • bakplåtspapper
  • 6 små glas eller ljuslyktor

Tillbehör – förslag

  • ¾ litervaniljglass
  • 3 dl vispgrädde
  • färska bär
  • florsocker

Så lagar du
1. Sätt ugnen på 175 grader. 

  1. Smält smöret och tillsätt mjöl, socker, glykossirap och mandelspån. Låt sjuda upp under omrörning. Klicka ut 6 lika stora rundlar mycket glest på plåtar med bakplåtspapper
  2. Grädda mitt i ugnen cirka 8 minuter tills de fått fin ljusbrun färg. Ställ ut glas eller ljuslyktor upp och ner, de ska användas för att forma korgarna.
  3. Klipp bakplåtspapperet runt flarnen. Låt dem ligga kvar en kort stund på plåten ½–1 minut, tills de stabiliserar sig lite. Ta upp dem med hjälp av papperet och lägg dem över de uppochnervända glasen eller ljuslyktorna. Lossa papperet försiktigt och låt korgarna stelna.
  4. Fyll korgarna med glass, grädde och färska bär precis före serveringen. Sikta över florsocker.

    Dela detta recept med en vän!

    Skriv en kommentar