Introduktion:
Knäckiga mandelkorgar med glass och bärTid: 50 minuterFestliga och förföriskt goda och knäckiga mandelkorgar som du kan göra långt i förväg. Servera glass, sorbet eller grädde och bär till dem.Ingredienser 6 portioner50 g smör1 msk vetemjöl½ dl strösocker2 msk glykossirap50 g mandelspånbakplåtspapper6 små glas eller ljuslyktorTillbehör – förslag¾ litervaniljglass3 dl vispgräddefärska bärflorsockerSå lagar du1. Sätt
Receptinfo:
RECEPT
Knäckiga mandelkorgar med glass och bär
Tid: 50 minuter
Festliga och förföriskt goda och knäckiga mandelkorgar som du kan göra långt i förväg. Servera glass, sorbet eller grädde och bär till dem.
Ingredienser 6 portioner
- 50 g smör
- 1 msk vetemjöl
- ½ dl strösocker
- 2 msk glykossirap
- 50 g mandelspån
- bakplåtspapper
- 6 små glas eller ljuslyktor
Tillbehör – förslag
- ¾ litervaniljglass
- 3 dl vispgrädde
- färska bär
- florsocker
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält smöret och tillsätt mjöl, socker, glykossirap och mandelspån. Låt sjuda upp under omrörning. Klicka ut 6 lika stora rundlar mycket glest på plåtar med bakplåtspapper
- Grädda mitt i ugnen cirka 8 minuter tills de fått fin ljusbrun färg. Ställ ut glas eller ljuslyktor upp och ner, de ska användas för att forma korgarna.
- Klipp bakplåtspapperet runt flarnen. Låt dem ligga kvar en kort stund på plåten ½–1 minut, tills de stabiliserar sig lite. Ta upp dem med hjälp av papperet och lägg dem över de uppochnervända glasen eller ljuslyktorna. Lossa papperet försiktigt och låt korgarna stelna.
- Fyll korgarna med glass, grädde och färska bär precis före serveringen. Sikta över florsocker.