Introduktion:
Citroncheesecake med lemoncurd och mandelcrumble Recept för åtta personer Lemoncurd 1,5 dl strösocker ägg äggulor Saft och finrivet skal från 2 citroner 50 g smör skuret i mindre bitar Beredning Inled med att producera lemoncurd. Tar tid! Inför servering kyles alla krämer. Häll socker, ägg, citronskal o saft i en värmetålig skål. Glasera över ett
Receptinfo:
RECEPT
Citroncheesecake med lemoncurd och mandelcrumble
Recept för åtta personer
Lemoncurd
1,5 dl strösocker
- ägg
- äggulor
Saft och finrivet skal från 2 citroner
50 g smör skuret i mindre bitar
Beredning
Inled med att producera lemoncurd. Tar tid! Inför servering kyles alla krämer.
Häll socker, ägg, citronskal o saft i en värmetålig skål. Glasera över ett vattenbad. Rör hela tiden så äggen inte koagulerar. Lägg i smöret som smälter.
Låt svalna.
Rör ej runt när lemoncurden satt sig.
Citroncheesecake kräm
2oo g kylskåpskall cremecheese 2 dl kylskåpskall vispgrädde
2 tsk vaniljsocker
1 dl florsocker
1 dl lemoncurd
Mandelcrumble
100 g kallt smör 1 dl sötmandel
0,75 dl strösocker
2 dl vetemjöl
0,5 tsk vaniljsocker
Dekoration
Chokladkulor Torkade blommor
Beredning
Vispa kall cremecheese, kall grädde med vanilj och florsocker till fast kräm. Vänd försiktigt ner kall lemoncurd med slickepott.
Sätt ugn på 175 grader varmluft. Blanda alla ingredi- enser i mixer. Kör till smulig deg.
Bred ut degen på ett bleck.
Grädda 10 -12 minuter: Gyllenbrunt. Svalna helt och krossa crumblen.
Servera på kalla tallrikar
Spritsa cheesecakekrämen i slalomform. Spritsa lemoncurd dekorativt på olika ställen. Strö över Mandelcrumble.
Dekorera med chokladkulor och torkade blommor.