Introduktion:
Äppelpajsdessert med cheesecakekräm och hemmagjord lemon curd.HavresmulIngredienser 8 personer.Smör rumstempurerat 100 g.Vetemjöl 1 dl.Havregryn 1 dlStrösocker 4 msk.Kardemumma 2 tsk.Tillagning:Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla ingredienser i en bunke och nyp ihop med fingrarna. Lägg ut ett bakplåtspapper på en plåt och fördela smulet på plåten. Grädda i ugnen i 15 - 20 minuter.ÄppelkompottIngredienser
Receptinfo:
RECEPT
Äppelpajsdessert med cheesecakekräm och hemmagjord lemon curd.
Havresmul
Ingredienser 8 personer.
Smör rumstempurerat 100 g.
Vetemjöl 1 dl.
Havregryn 1 dl
Strösocker 4 msk.
Kardemumma 2 tsk.
Tillagning:
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla ingredienser i en bunke och nyp ihop med fingrarna. Lägg ut ett bakplåtspapper på en plåt och fördela smulet på plåten. Grädda i ugnen i 15 – 20 minuter.
Äppelkompott
Ingredienser 8 personer.
Äpple, syrligt, 4 st.
Vatten 2 msk.
Strösocker 4 msk.
Vaniljpulver 1 tsk.
Malen kanel 2 tsk.
Tillagning:
Skär ner äpplena till små tärningar. Lägg ner i en kastrull tillsammans med vatten, socker och kryddor. Låt koka tills äpplena mjuknat (skall vara lite tuggmotstånd).
Cheesecakekräm
Ingredienser 8–10 personer.
Philadelphia Original 300 g.
Vispgrädde 1.25 dl.
Florsocker 0.5 dl
Vaniljpulver 0.5 tsk
Tillagning:
Vispa ihop Philadelphia och vispgrädde till en fluffig smet med elvisp. Tillsätt florsockret och vänd försiktigt ihop till en jämn smet med hjälp av en slickepott.
Lägg äppelkompotten i botten på serveringsglasen och toppa med cheesecakekräm. Avsluta med havresmulet och toppa med lemon curd.
Lemon curd
Ingredienser 8–10 personer.
Citroner 2 st.
Äggulor 2 st.
Ägg 1 st.
Socker 2 dl
Smör 100g.
Tillagning:
Tvätta citronerna. Riv skalet fint och pressa ut juicen.
Rör ihop äggulor, ägg och socker med en visp för hand i en skål. Sätt skålen i en kastrull med knappt sjudande vatten och tillsätt citronskal och juice. Rör tills krämen tjocknat, ca 15 minuter.
Skär smör i bitar. Klicka i dem under omrörning tills det smält. Låt svalna.
Citronmeliss garnering