Introduktion:
Chokladkaka Ingredienser: 12 personer Kladdkakan 100 g smör (* extra till formen) 200 g hackad vit choklad 2 dl kokossocker 2 msk ljus sirap I ½ dl vetemjöl 1 krm flingsalt alt vanligt salt 2 ägg 2 tsk färskpressad citronjuice I tsk finrivet citronskal riven kokos (till formen) Ca 6 msk vit kokosrom (alt vanlig
Receptinfo:
RECEPT
Chokladkaka
Ingredienser: 12 personer
Kladdkakan
100 g smör (* extra till formen)
200 g hackad vit choklad
2 dl kokossocker
2 msk ljus sirap
I ½ dl vetemjöl
1 krm flingsalt alt vanligt salt
2 ägg
2 tsk färskpressad citronjuice
I tsk finrivet citronskal
riven kokos (till formen)
Ca 6 msk vit kokosrom (alt vanlig ljus rom)
t hel färsk ananas
Gör så här:
Sätt ugnen på 175oC.
Smält smöret och ta från värmen. Rör ner hälften av chokladen och låt den smäIta helt i
smöret. Blanda ner socker, sirap, mjöI, salt och sist äggen, ett i taget. Rör ner citronjuice och –
skal tiil en jämn smet.
Smörj en form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter (fiör 10-12 bitar), med smör och bröa
med kokos. Häll smeten i formen och toppa med resterande choklad. Grädda i mitten av
ugnen 15-20 minuter. Låt svalna.
Kolafrosting:
Ingredienser: 12 personer
100 gr smör
200 gr Färskost
1 dl dulce de leche
Gör så här;
Vispa smöret fluffigt. Tillsätt färskost och dulce de leehe och vispa ytterligare några minuter.
Flamberad ananas:
Ingredienser: 12 personer
I hel färsk ananås
50 gr smör
0,5 dl kokossocker
2 dl mörk rom
2 dl kokos flarn
Skala ananasen och dela den i mindre stavar.
Precis innan servering så bryn på smöret och häll i sockret så det smälter,lägg sedan i
ananasen och kokos flarn och rör om försiktigt.
Häll i romen och flambera försiktigt,låt puttra några minuter.
Servering:
Dela kakan i trekanterr lägg på tallriken, spritsa kolafrostningen sidan om kakan, lägg
ananasen och kokosflingorna också sidan om kakan, ringla dulce de leche över kakan, och ringla lite på tallriken.
Toppa med ett mynta blad.