Introduktion:
Vaniljpannacotta med syrliga äpplen och lemon curd samt havresmul Ingredienser8 portioner1 1/2 gelantinblad1 vaniljstång3 dl vispgrädde1/2 dl socker200 g Philadelphiaost Tillagning:Lägg gelantin bladen i vatten några minuter.Dela och skrapa ut fröna ur vaniljstången lägg dem sen i en kastrull tillsammans med grädde och sockret, koka upp under omrörning, tillsätt där efter philadelpia osten och rör den
Receptinfo:
RECEPT
Vaniljpannacotta med syrliga äpplen och lemon curd samt havresmul
Ingredienser
8 portioner
1 1/2 gelantinblad
1 vaniljstång
3 dl vispgrädde
1/2 dl socker
200 g Philadelphiaost
Tillagning:
Lägg gelantin bladen i vatten några minuter.
Dela och skrapa ut fröna ur vaniljstången lägg dem sen i en kastrull tillsammans med grädde och sockret, koka upp under omrörning, tillsätt där efter philadelpia osten och rör den slät
Häll upp smeten i ett glas och lägg in dem i kylen för det ska stelna.
Lemoncurd
Ingredienser 8–10 personer.
Citroner 2 st.
Äggulor 2 st.
Ägg 1 st.
Socker 2 dl
Smör 100g.
Citronmeliss garnering
Tillagning:
Tvätta citronerna. Riv skalet fint och pressa ut juicen. Rör ihop äggulor, ägg och socker med en visp för hand i en skål. Sätt skålen i en kastrull med knappt sjudande vatten och tillsätt citronskal och juice. Rör tills krämen tjocknat, ca 15 minuter. Skär smör i bitar. Klicka i dem under omrörning tills det smält. Låt svalna.
Citronmeliss till garnering.
Topping:
10-12 personer
2-3 syrliga äpplen
1 tsk mald kanel
1 msk socker
25 g smör
Skala och tärna äpplena. Stek dem mjuka i smör tillsammans med kanel och socker.
Toppa pannacottan med smörstekta äpplen och det rostade smulet.
Smul:
12 personer
100 g smör
2 dl havregryn
1 dl mandelmjöl
1 dl socker
Blanda samman alla ingredienser till smulet och rosta i en torr stekpanna.