After Eight Pannacotta

dessert feb 2025

Introduktion:

Värd: Ralf Pettersson After Eight Pannacotta.   Ingredienser till 6 port.                            3 st gelatinblad                           5 dl vispgrädde                           

Receptinfo:

Marmitträff:

Kategori:

Recept av:

RECEPT

Värd: Ralf Pettersson

After Eight Pannacotta.

 

Ingredienser till 6 port.                           

3 st gelatinblad                          
5 dl vispgrädde                           
2 tsk vaniljsocker                        
1 ½ tsk malen                              
kardemumma                             
3 msk strösocker                         
8 st after eight                             
6 st after eight                            
(till servering)                              
6 st physalis         

Gör så här:

Lägg gelatinbladen i en stor tallrik med kallt vatten, låt ligga i ca 5 minuter. De skall bli mjuka och sladdriga.
Häll i grädde, socker, vaniljsocker och
kardemumma i en kastrull.
Koka upp allt och ta av från plattan.
Lägg i after eight och låt den smälta ned ordentligt medan du rör om.
Pressa bort allt vatten på gelatinbladen och lägg i dem också, rör om tills de också smält ner.
Häll upp Pannacottan i 6 fina glas på hög fot och sätt in dom kylen minst 4 timmar.
 Vid servering:
Sätt i en after eight i glaset samt en physalis med sitt blad i mitten.
Servera med kaffe och konjak.

 

    Dela detta recept med en vän!

    Skriv en kommentar