Introduktion:
Värd: Ralf Pettersson After Eight Pannacotta. Ingredienser till 6 port. 3 st gelatinblad 5 dl vispgrädde
Receptinfo:
RECEPT
Värd: Ralf Pettersson
After Eight Pannacotta.
Ingredienser till 6 port.
3 st gelatinblad
5 dl vispgrädde
2 tsk vaniljsocker
1 ½ tsk malen
kardemumma
3 msk strösocker
8 st after eight
6 st after eight
(till servering)
6 st physalis
Gör så här:
Lägg gelatinbladen i en stor tallrik med kallt vatten, låt ligga i ca 5 minuter. De skall bli mjuka och sladdriga.
Häll i grädde, socker, vaniljsocker och
kardemumma i en kastrull.
Koka upp allt och ta av från plattan.
Lägg i after eight och låt den smälta ned ordentligt medan du rör om.
Pressa bort allt vatten på gelatinbladen och lägg i dem också, rör om tills de också smält ner.
Häll upp Pannacottan i 6 fina glas på hög fot och sätt in dom kylen minst 4 timmar.
Vid servering:
Sätt i en after eight i glaset samt en physalis med sitt blad i mitten.
Servera med kaffe och konjak.