Cheesecake 2000 med Mangosalsa 2014

dessert mars

Introduktion:

Värd: Jacob Olsheden Cheesecake 2000 med Mangosalsa 2014 6-10 personer OBS! 1. Botten 6 digestivekex 2 dl kokosflingor 75 g smör 2. Fyllning 3 gelatinblad Raspat skal av 2 lime 1 – 1 ½ dl limesaft Kesella 250g Creme fraiche 150g (1 ½ dl) Strösocker 1 ½ dl (alt råsocker) 3. Chokladtak 100 g mörk

Receptinfo:

Marmitträff:

Kategori:

Recept av:

RECEPT

Värd: Jacob Olsheden

Cheesecake 2000 med Mangosalsa 2014

6-10 personer OBS!

1. Botten
6 digestivekex
2 dl kokosflingor
75 g smör
2. Fyllning
3 gelatinblad
Raspat skal av 2 lime
1 – 1 ½ dl limesaft
Kesella 250g
Creme fraiche 150g (1 ½ dl)
Strösocker 1 ½ dl (alt råsocker)

3. Chokladtak
100 g mörk choklad
½ dl vispgrädde
1 msk smör
4. Mangosalsa
Saft av ½ citron, ½ dl cirka
2 mangofrukter
1 vaniljstång
1 msk smör
½ dl strösocker
½ – 1 dl vatten cirka!
Granatäpple

Gör så här
1. Smula kexen och blanda med kokos och smält smör. Platta ut i en form med lösa kanter
eller lägg på smörat ugnspapper. Man måste kunna lyfta upp allt inför serveringen för att
kunna göra snygga kuber, rundlar eller vad man nu gillar. Grädda 10 minuter i 175 g. Ta ut
för svalning.
2. Blötlägg gelatinbladen. Riv skal och pressa lime. Vispa ihop med kesella, creme fraiche och
socker. Ta upp gelatinbladen och smält i micro eller på svag värme i kastrull. Blanda först lite
av fyllningen med gelatinet och rör sedan i resten. Bred ut fyllningen över bottnen och låt det
stelna i kylt rum.
3. Hacka choklad. Koka upp grädden och låt chokladen smälta ner i den. Var försiktiga.
Tillsätt smöret och rör till en slät tryffel. Låt svalna. Bred sedan ett fint täcker över den
stelnade fyllningen. Kyl inför servering.
4. Pressa citronen. Skala och tärna mangon. Klyv och skrapa ur vaniljstången. Smörstek
mangon med vaniljkornen i smör under omrörning med först en del socker och sedan
resten. Tillsätt vatten (lite i taget så det inte blir för mycket) och citronsaften.
Dekorera med granatäpplen över salsan som inte ska ligga på kakan!

    Dela detta recept med en vän!

    Skriv en kommentar