Cheesecake med päronkompott

dessert Ronny

Introduktion:

Värd: Ronny Holm DESSERT: Cheesecake med päronkompott Cheesecake, recept för 6 personer 400g färskost 1 1/2dl vispgrädde 40% 1/2dl florsocker 1msk citronzest 15st digestive kex 1kruka citronmeliss Ca 40g pistagenötter           Gör så här: Vispa ihop färskost och vispgrädde fluffigt. Rör försiktigt i florsocker och citronzest. Ställ kylt och plocka ut

Receptinfo:

Marmitträff:

Kategori:

Recept av:

RECEPT

Värd: Ronny Holm

DESSERT: Cheesecake med päronkompott

Cheesecake, recept för 6 personer

400g färskost

1 1/2dl vispgrädde 40%

1/2dl florsocker

1msk citronzest

15st digestive kex

1kruka citronmeliss

Ca 40g pistagenötter

 

 

 

 

 

Gör så här:

Vispa ihop färskost och vispgrädde fluffigt.
Rör försiktigt i florsocker och citronzest.
Ställ kylt och plocka ut ca 30min före servering.
Smula kexen grovt.
Hacka pistagenötterna grovt och rosta sedan i torr panna.

Päronkompott, recept för 6 personer

2 päron (typ Conference)

1 citron

1 1/2dl vatten

2 kanelstång

3/4dl råsocker

1st stjärnanis

Gör så här:

Skala och kärna ur päronen. Skär små tärningar, ca 10mm.
Lägg i en kastrull, tillsätt vatten, stjärnanis och kanelstång och låt sedan koka upp. Riv zest och pressa saften från citronen och ha i kastrullen.  Ha sedan i rörsocker och låt puttra på svag/medelvärme i ca 20min. Ställ åt sidan och låt svalna. Håll kylt och plocka ut ca 30min före servering.

Kolasås, recept för 6 personer

2msk smör

2msk honung

2msk vispgrädde

Flingsalt

Gör så här:

Smält smör på svag värme. Tillsätt honung och låt småputtra 5-10min.
Ha i en nypa flingsalt och sedan i med grädden.’

Låt småputtra på svag värme i ytterligare 5-10min. Rör om kontinuerligt.

Ställ åt sidan och låt svalna. Låt eventuellt stå i vattenbad för att undvika att det stelnar helt.

Servering:

Bottna små glas med kex smulet. Spritsa sedan ett lager färskostblandning och ett lager päronkompott. Upprepa en gång till för två lager av allt.

Toppa sedan med nöthacket, ringla över kolasås och avsluta med citronmeliss.

    Dela detta recept med en vän!

    Skriv en kommentar