Introduktion:
Hallon och lakrits pannacotta.till 6 port.Hallon Lakrits2,5 gelatin blad 2,5 galantin blad200 gr frysta hallon 4 dl vispgrädde½ citron (saften) 0,5 dl muscovadosocker 0,5 dl strösocker 4-5 droppar svart karamellfärg4 dl vispgrädde 2 msk lakrits pulver3-4 droppar röd karamellfärg Lakritsströssel24 st färska hallon CitronmelissGör så här:Hallon: Lägg gelatinen i iskallt vatten. Koka hallon, citronsaft och
Receptinfo:
RECEPT
Hallon och lakrits pannacotta.
till 6 port.
Hallon Lakrits
2,5 gelatin blad 2,5 galantin blad
200 gr frysta hallon 4 dl vispgrädde
½ citron (saften) 0,5 dl muscovadosocker
0,5 dl strösocker 4-5 droppar svart karamellfärg
4 dl vispgrädde 2 msk lakrits pulver
3-4 droppar röd karamellfärg Lakritsströssel
24 st färska hallon Citronmeliss
Gör så här:
Hallon: Lägg gelatinen i iskallt vatten.
Koka hallon, citronsaft och socker i en kastrull. Tillsätt grädde, låt koka upp.
Ta bort kastrullen från värmen, krama ur gelatinen och lägg ner i kastrullen häll i karamellfärgen och blanda väl. Sila över i en bringare.
Lakrits: Lägg gelatinen i iskallt vatten.
Koka grädde med muscovadosocker och lakritspulver.
Tag bort kastrullen från värmen, krama ur gelatinen och lägg ner i kastrullen, häll i karamellfärgen, blanda väl. Sila över i en bringare.
Häll i glas i omgångar ca 10-15 m.m. Ställ in i frysen ca 10-15 min mellan varje lager.( 2 röda och 2 svarta lager).
Garner med färska hallon och lakritsströssel och citronmeliss.