Hallonkompott med Mascarpone och lakrits

heikki 19 dessert

Introduktion:

Ingredienser till 6 pers 250 gr frysta hallon. ½ del farinsocker. 1 lime, juice + rivet skal. 1 msk maizena. 2 ägg. 1 msk florsocker 1 msk vaniljsocker. 250 gr mascarponeost. 12 färska hallon 6 kvistar citronmeliss. 8 tsk lakritspulver. ca 50 gr strimlad mörk choklad med lakrits smak. 1 skål med strösocker.(För att frosta

Receptinfo:

Kategori:

Recept av:

RECEPT

Ingredienser till 6 pers

250 gr frysta hallon.
½ del farinsocker.
1 lime, juice + rivet skal.
1 msk maizena.
2 ägg.
1 msk florsocker
1 msk vaniljsocker.
250 gr mascarponeost.
12 färska hallon
6 kvistar citronmeliss.
8 tsk lakritspulver.
ca 50 gr strimlad mörk choklad med lakrits smak.
1 skål med strösocker.(För att frosta glasen)

Gör så här:

Koka hallonen med farinsockret ca 3 minuter.
Tillsätt limejuice och eventuellt mer socker. (smaka).
Red med maizena utrörd i ½ dl kallt vatten till lagom tjock kompott konsistens.
Låt sjuda ca 2 minuter.
Ställ kallt och låt svalna.
Dela äggen i gulor och vitor.
Vispa vitorna till ett hårt skum.
Vispa gulorna fluffigt tillsammans med florsocker och vaniljsocker.
Blanda mascarponen med äggulorna
Tillsätt limeskalet och vänd ner äggvitan.

Vid serveringen.

6 höga glas. Gärna Martiniglas.
Gnid in kanterna runt om på glasen med en limeklyfta.
Doppa glasen i en skål med socker så att man får en frostad kant.

Varva kräm, lakritspulver, hallonkompott, lakritspulver, kräm, lakritspullver.
Strö över den rivna chokladen och toppa med 2 färska hallon och citronmeliss.

    Dela detta recept med en vän!

    Skriv en kommentar