Hallonmousse

BoS Efterrätt

Introduktion:

Skriv en kort inledning/introduktion till ditt recept, kanske är det ett av dina favoritrecept, eller kopplad till en händelse som du upplevde 10 år sedan?

Receptinfo:

Marmitträff:

Kategori:

Tagg:

Recept av:

RECEPT

Hallonmousse (4 personer)

Ingredienser

200 g frysta hallon (upptinade), eller färska vid säsong

3 dl vispgrädde

½ dl strösocker

1 ½ blad gelatin

Citronmeliss och färska hallon (till garneringen)

 

Gör så här: lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten ett par minuter. Vispa grädde och socker. Mixa de upptinade hallonen och sila bort kärnorna. Tag upp gelatinbladen och krama ur dem lätt samt smält bladen i en liten kastrull på spisen.

Blanda gelatinet med de silade hallonen och rör försiktigt ned den vispade grädden. Häll upp moussen i portionsglas, som dessförinnan ställts upp och ned på ett fat med lite vatten, och därefter på ett fat med strösocker.

OBS! Ställ glasen med mousse i kylskåp minst två timmar före serveringen.

Garnera med ett hallon och citronmeliss inför serveringen.

    Dela detta recept med en vän!

    Skriv en kommentar