Introduktion:
Passionerad Mangopannacotta med rostade Hasselnötter.6 PERS3,5dl grädde2msk socker1 1/2dl mango1dl matlagningsyoghurt1/2 vaniljstång2st gelatinblad2 passionsfrukter1/2dl hasselnötterCitronmelissBlötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Koka upp grädde, socker och vaniljstång i en liten kastrull.Avlägsna vaniljstången ur pannacottagrunden. Krama ur vattnet ur gelatinbladen och tillsätt i kastrullen och låt allt svalna.Skala mangon och skär köttet fri från kärnan. Dela och gröp
Receptinfo:
RECEPT
Passionerad Mangopannacotta med rostade
Hasselnötter.
6 PERS
3,5dl grädde
2msk socker
1 1/2dl mango
1dl matlagningsyoghurt
1/2 vaniljstång
2st gelatinblad
2 passionsfrukter
1/2dl hasselnötter
Citronmeliss
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Koka upp grädde, socker och vaniljstång i en
liten kastrull.
Avlägsna vaniljstången ur pannacottagrunden. Krama ur vattnet ur gelatinbladen och
tillsätt i kastrullen och låt allt svalna.
Skala mangon och skär köttet fri från kärnan. Dela och gröp ur EN av
passionsfrukterna. Spara den andra till garnering! Kör i mixer till puré.
Blanda i grunden tillsammans med yoghurt.
Häll upp smeten i glas/skål och låt stelna i kyl.
Dela/krossa hasselnötterna och rosta hastigt på hett och torrt järn före servering.
Garnera med hasselnötterna och den andra passionsfrukten. Avsluta med ett blad
citronmeliss.