Passionerad Mangopannacotta med rostade Hasselnötter

Dessert 221003

Introduktion:

Passionerad Mangopannacotta med rostade Hasselnötter.6 PERS3,5dl grädde2msk socker1 1/2dl mango1dl matlagningsyoghurt1/2 vaniljstång2st gelatinblad2 passionsfrukter1/2dl hasselnötterCitronmelissBlötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Koka upp grädde, socker och vaniljstång i en liten kastrull.Avlägsna vaniljstången ur pannacottagrunden. Krama ur vattnet ur gelatinbladen och tillsätt i kastrullen och låt allt svalna.Skala mangon och skär köttet fri från kärnan. Dela och gröp

Receptinfo:

Marmitträff:

Kategori:

Tagg:

Recept av:

RECEPT

Passionerad Mangopannacotta med rostade
Hasselnötter.
6 PERS

3,5dl grädde
2msk socker
1 1/2dl mango
1dl matlagningsyoghurt
1/2 vaniljstång
2st gelatinblad
2 passionsfrukter
1/2dl hasselnötter
Citronmeliss

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Koka upp grädde, socker och vaniljstång i en
liten kastrull.
Avlägsna vaniljstången ur pannacottagrunden. Krama ur vattnet ur gelatinbladen och
tillsätt i kastrullen och låt allt svalna.
Skala mangon och skär köttet fri från kärnan. Dela och gröp ur EN av
passionsfrukterna. Spara den andra till garnering! Kör i mixer till puré.
Blanda i grunden tillsammans med yoghurt.
Häll upp smeten i glas/skål och låt stelna i kyl.
Dela/krossa hasselnötterna och rosta hastigt på hett och torrt järn före servering.
Garnera med hasselnötterna och den andra passionsfrukten. Avsluta med ett blad
citronmeliss.

    Dela detta recept med en vän!

    Skriv en kommentar