Rabarber med vaniljgrädde och kaksmulor

bild pelle efterrätt 2025

Introduktion:

Värd: Pelle Berg Rabarber med vaniljgrädde och kaksmulor (4-6 port) 400 gr rabarber 1 tsk bourbon vaniljpulver (eller 1 st vaniljstång) 120 gr strösocker (ca 1,4 dl) 1 citron Kaksmulor: 100 gr rumsvarmt smör 100 gr vetemjöl (1,7 dl) 100 gr socker (1,2 dl) Salt 1-2 tsk mortlade kardemummakärnor Rivet skal från ½ citron Vaniljgrädde:

Receptinfo:

Marmitträff:

Kategori:

Recept av:

RECEPT

Värd: Pelle Berg

Rabarber med vaniljgrädde och kaksmulor (4-6 port)

400 gr rabarber
1 tsk bourbon vaniljpulver (eller 1 st vaniljstång)
120 gr strösocker (ca 1,4 dl)
1 citron

Kaksmulor:

100 gr rumsvarmt smör
100 gr vetemjöl (1,7 dl)
100 gr socker (1,2 dl)
Salt
1-2 tsk mortlade kardemummakärnor
Rivet skal från ½ citron

Vaniljgrädde:

2 dl vispgrädde
1 tsk Bourbon vaniljpulver (eller 1 st vaniljstång)

Gör så här:

  1. Hyvla lite av rabarbern tunt på mandolin (ca 10 cm långa) och lägg sedan i isvatten.
  2. Skär ner resten av rabarben i bitar, ca 2-3 cm stora och koka ihop med vanilj, socker och rivet skal av en halv citron till en kompott med lite tuggmotstånd.

Kaksmulor:

  1. Blanda ingredienserna till kaksmulorna.
  2. Klicka ut på en plåt med bakplåtspapper och baka på 180 grader i ca 10-15 minuter, håll koll så att det inte bränns.
  3. Låt svalna och bryt sedan i småbitar. Behåll gärna några lite större kakbitar till servering.

Vaniljgrädde:

  1. Vispa grädde med vaniljpulver fluffigt.
  2. Lägg över i en spritspåse med valfri tyll.

Servering:

Lägg rabarberkompotten i botten av ett dessertglas.
Smula över med kaksmulor och spritsa sedan grädden i små klickar.
Dekorera med ytterligare lite kaksmulor och sätt ev. en större kakbit i sidan.
Pynta gärna med lite oxalis, citronmeliss eller mynta!

 

    Dela detta recept med en vän!

    Skriv en kommentar