Introduktion:
Värd: Carl-Olov Wramby Stekta päron med lagerblad och havtorn Recept för fyra personer 6 medelstora päron 100 g havtorn 0,3 dl strösocker 2 dl crème fraiche Stekolja Farin Smör 4 lagerblad 1 dl flytande citronhonung 1 citron Beredning Skala och skiva päronen i 5 mm tjocka skivor. Stek päronen bruna i olja och farin, Ställ
Receptinfo:
RECEPT
Värd: Carl-Olov Wramby
Stekta päron med lagerblad
och havtorn
Recept för fyra personer
6 medelstora päron
100 g havtorn
0,3 dl strösocker
2 dl crème fraiche
Stekolja
Farin
Smör
4 lagerblad
1 dl flytande citronhonung
1 citron
Beredning
Skala och skiva päronen i 5 mm tjocka skivor. Stek päronen bruna i olja och farin,
Ställ åt sidan.
Innan servering värmes päronen i rikligt med smör och lagerblad.
Blanda crème fraiche med honung och lite citroncest.
Vispa crème fraichen krämig.
Ställ i kyl till servering.
Rör havtornen med till sockret löser sig. (ej för sött)
Servera de varma päronen tillsammans med havtorn och en klick av
honungscrème fraiche.