Stekta päron med lagerblad och havtorn

Dessert

Introduktion:

Värd: Carl-Olov Wramby Stekta päron med lagerblad och havtorn Recept för fyra personer 6 medelstora päron 100 g havtorn 0,3 dl strösocker 2 dl crème fraiche Stekolja Farin Smör 4 lagerblad 1 dl flytande citronhonung 1 citron Beredning Skala och skiva päronen i 5 mm tjocka skivor. Stek päronen bruna i olja och farin, Ställ

Receptinfo:

Marmitträff:

Kategori:

Recept av:

RECEPT

Värd: Carl-Olov Wramby

Stekta päron med lagerblad
och havtorn

Recept för fyra personer

6 medelstora päron
100 g havtorn
0,3 dl strösocker
2 dl crème fraiche
Stekolja
Farin
Smör
4 lagerblad
1 dl flytande citronhonung
1 citron

Beredning
Skala och skiva päronen i 5 mm tjocka skivor. Stek päronen bruna i olja och farin,
Ställ åt sidan.
Innan servering värmes päronen i rikligt med smör och lagerblad.
Blanda crème fraiche med honung och lite citroncest.
Vispa crème fraichen krämig.
Ställ i kyl till servering.
Rör havtornen med till sockret löser sig. (ej för sött)
Servera de varma päronen tillsammans med havtorn och en klick av
honungscrème fraiche.

    Dela detta recept med en vän!

    Skriv en kommentar