Vit chokladdröm med hallon och blåbär marinerade i päroncognac samt en mörk chokladribba

dessert nov 2014

Introduktion:

Värd: Heikki Hansson 6 port. 150 gr vit choklad 3 äggulor 3 msk strösocker 3 dl creme fraiche 34% 30 färska hallon 30 färska blåbär mörk choklad 6 myntablad en skvätt Xanté 1. tjock plastpåse Smält den mörka chokladen i en tjock plastpåse i vattenbad eller micro klipp ett litet hål i ena hörnan och

Receptinfo:

Marmitträff:

Kategori:

Recept av:

RECEPT

Värd: Heikki Hansson

6 port.
150 gr vit choklad
3 äggulor
3 msk strösocker
3 dl creme fraiche 34%
30 färska hallon
30 färska blåbär
mörk choklad
6 myntablad
en skvätt Xanté
1. tjock plastpåse
Smält den mörka chokladen i en tjock plastpåse i vattenbad eller micro
klipp ett litet hål i ena hörnan och spritsa ut i avlånga ribbor på en kall bricka
och ställ in frysen.
Lägg hallon och blåbär i en skål och häll över Xanté så att det täcker, ställ in i
kylen.
Smält den vita chokladen.
Vispa äggulorna med sockret.
Vispa creme fraichen fast och smidig.
Rör ihop den smälta chokladen med de uppvispade äggulorna snabbt till en slät
kräm. Blanda med creme fraichen, häll upp i cocktailglas och ställ in i kylen.
Precis före servering lägg på 5 bär av varje, myntan och stick ner chokladribban.
Servera cocktailglaset på en tallrik och lägg några myntablad som dekoration.

    Dela detta recept med en vän!

    Skriv en kommentar