Anrika Gastronomiska sällskapet Marmiterna i Helsingborg håller årsmöte i anrik miljö

När sommaren fortfarande håller i sig med höga temperaturer och Öresund är bad vänligt inleder våra Marmiter ett nytt verksamhetsår.
Dagen till ära inbjuds herrarna till restaurang Madame Moustache för att summera föregående år och givetvis starta upp hösten och det nya verksamhetsåret. Restaurangen ligger i den anrika byggnaden Gamlegård från 1700-talet. Platsen är väl vald för vårt celebra sällskap att avhandla formalia. Herrarna som anlände uttryckte sin beundran över dagens mötesplats och här tackar vi vår medlem Anders för hans insatser.

Formalia, stadgar och ordning och reda är det sammanhållande kittet i en förening uttryckte en av våra medlemmar och årsmötet leddes av ordförande med ackuratess och han blev även omvald. Ett årsmöte som genomfördes i en anda med god och respektfull dynamik där varierande frågor diskuterades.

Vissa beslut kunde klubbas momentant medan andra frågor behandlades mer djuplodande. Jaja mer om detta får ni läsa i kommande protokoll. Styrelsen är nu återigen bestående av fem ledamöter och vi välkomnar Anders Persson som ny ledamot.

Vi välkomnar även våra nyinvalda Marmiter: Mats Johansson, Jonas Nilsson samt Axel Trolle och härmed är vi 23 aktiva Marmiter. Det skall bli spännande att följa deras utvecklig i köket.

 Tro det eller ej men förslaget från styrelsen om att blida en aktivitets grupp mottogs med glada miner. Däremot blev det ingen rusning till anmälan att få vara medlem i gruppen ”Kreativa Marmiter”. Petter Svensson var ledamoten som frivilligt och stolt axlade manteln som ledare med mandat att utse fler aktivitets skapare. Lycka till Petter och kom igen nu gubbar, här finns chansen.

När årsmötet avslutats bjöds vi som det anstår ett gastronomiskt sällskap att sitta ner vid snyggt dukade bord och invänta kvällens meny. I en anrik byggnad skall det serveras en lika anrik meny. Kalvlever Anglais har anor från 1600-talet och historien berättar att den härstammar från krogen Mäster Anders på Kungsholmen. (passande val, Ander Persson).

De som av olika skäl inte valde lever rätten bjöds på en riklig fiskgratäng vars historik är lite mer oklar.

Marmiter i Helsingborg, ”nu kör vi”.

För Marmiterna Carl-Olof Wramby