Introduktion:
Värd: Stephen EdlundGrön sparrissoppa toppad med kammusslorPortioner: 8Ingredienser:4 små eller 2 stora schalottenlökar25 grönasparrisar4 msk smör4 vitlöksklyftor finhackade2,5 dl vitt vin4 dl grönsaksbuljong ( 2msk per 4 dl )Salt & vitpeppar16 pilgrimsmusslorLaxrom16 kokta gröna sparrisar (halva från toppen ca 10 cm)1 skvätt olivoljaHavssalt8 dl gräddeSkär den råa gröna sparrisen i bitar och fräs tillsammans med
Receptinfo:
RECEPT
Värd: Stephen Edlund
Grön sparrissoppa toppad med kammusslor
Portioner: 8
Ingredienser:
4 små eller 2 stora schalottenlökar
25 grönasparrisar
4 msk smör
4 vitlöksklyftor finhackade
2,5 dl vitt vin
4 dl grönsaksbuljong ( 2msk per 4 dl )
Salt & vitpeppar
16 pilgrimsmusslor
Laxrom
16 kokta gröna sparrisar (halva från toppen ca 10 cm)
1 skvätt olivolja
Havssalt
8 dl grädde
Skär den råa gröna sparrisen i bitar och fräs tillsammans med finhackad
scharlottenlök och vitlök i smör utan att det tar färg. Fyll på med vitt vin,
buljong och grädde. Krydda med salt och vitpeppar. Koka tills sparrisen är
mjuk. Mixa soppan. Halstra kammusslorna i varm panna med olivolja, ca 1
minut på varje sida. Krydda med havssalt. Lägg pilgrims musslorna i en djup tallrik. Toppa med kaviar och häll den varna soppan runt musslorna.