Introduktion:
Värd: Peter OtterståhlÄggakaka med äpple i calvados.4 portioner.Äggakaka2 äggulor1 msk honung1 tsk vaniljsocker2 msk vetemjöl2 dl vispgrädde2 vispade äggvitor Äpplen i calvados2 gröna syrliga äpplen1 dl strösocker2 dl vatten3 cl calvados½ vaniljstång½ lime, finrivet skal och saft.TillbehörVaniljglassÄggakaka: Vispa ägggulor, honung och vaniljsocker. Vänd i mjölet. Tillsätt vispad gräddeoch sedan vispade äggvitor i smeten. Häll upp i
Receptinfo:
RECEPT
Värd: Peter Otterståhl
Äggakaka med äpple i calvados.
4 portioner.
Äggakaka
2 äggulor
1 msk honung
1 tsk vaniljsocker
2 msk vetemjöl
2 dl vispgrädde
2 vispade äggvitor
Äpplen i calvados
2 gröna syrliga äpplen
1 dl strösocker
2 dl vatten
3 cl calvados
½ vaniljstång
½ lime, finrivet skal och saft.
Tillbehör
Vaniljglass
Äggakaka: Vispa ägggulor, honung och vaniljsocker. Vänd i mjölet. Tillsätt vispad grädde
och sedan vispade äggvitor i smeten. Häll upp i smorda portionsformar och grädda i
175° i ca 25-35 minuter.
Äpplen: blanda socker, vatten och vaniljstång i en kastrull. Koka upp och sjud ett par
minuter. Dra av kastrullen och tillsätt calvados. Skala och klyfta äpplena och lägg i dem.
Låt sjuda ett par minuter. Lägg på lock och låt svalna. Tillsätt limesaft och skal.
Servera med en kula vaniljglass.