Curry och ingefärakryddad fläskfilégryta med äpplen, jordnötter, jasminris och tranbär

huvudrätt nov 2014

Introduktion:

Värd: Heikki Hansson Till 6 personer. Fläskfilé ca 800gr 1 gul lök 1 Vitlöksklyfta 2 Äpplen 2 msk curry 5 tsk färsk riven ingefära 3 msk smör salt och peppar efter smak 4 1/2 dl vatten 4 msk chilisås 3 dl créme fraiche 1 1/2 tsk soya 1/2 tsk sambal oelek 2 msk vetemiöl 6

Receptinfo:

Marmitträff:

Kategori:

Recept av:

RECEPT

Värd: Heikki Hansson

Till 6 personer.

Fläskfilé ca 800gr
1 gul lök
1 Vitlöksklyfta
2 Äpplen
2 msk curry
5 tsk färsk riven ingefära
3 msk smör
salt och peppar efter smak
4 1/2 dl vatten
4 msk chilisås
3 dl créme fraiche
1 1/2 tsk soya
1/2 tsk sambal oelek
2 msk vetemiöl
6 dl Jasminris
I dl torkade tranbär
6 blad av hjärtsallad
1 färsk mango
12 små morötter med stjälk.

Garnering:
75 gr jordnötter
Persiljekvistar

Gör så här:
1. Skiva filén i lagom tunna skivor, ta bort ev. hinnor.
2. Hacka löken och vitlöken, skär äpplena i bitar
3. Bryn köttet med curry och ingefära i matfett, salta och
peppra. Lägg över det i en gryta.
4. Bryn lök och äpple. Lägg det i grytan.
5. Tillsätt vatten, chilisås, crème fraiche, soja och sambal
oelek. Koka upp.
5. Blanda mjölet med kallt vatten och rör ner det i grytan.
Sjud ica 5 min.
7. Viktigt: smaka smaka så at det blir bra sting av
kryddorna.
8. Koka jasminris enligt förpackningen. Efter kokningen
blanda i tranbären. Smörj en kaffekopp med smör
invändigt och tryck i risblandningen, pressa så att riset
håller formen som en kopp när du lägger upp den på
tallriken.
9. Skala och koka morötterna hastigt al dente.
10. Skala och kärna av mangoh, skär i små tärningar
11. Vid servering strö över jordnötter och persilja och
lägg tärnad mango på ett hjärtsalladsblad

    Dela detta recept med en vän!

    Skriv en kommentar