Varm vichyssoise med mousserande vin och tryffel

förrättsbild

Introduktion:

Värd: Carl-Olof WrambyVarm vichyssoise med mousserande vin och tryffelRecept för fyra personerVichyssoise 200 g mjölig skalad potatis 150 g purjolök strimlad och sköljd ½ gul lök skalad och finskuren 3-4 dl grönsaksbuljong 3 dl vispgrädde Salt och vitpepparTopping Mousserande vin 1 finstrimlad salladslök Olivolja 15g riven svart tryffel Flingsalt SvartpepparTillredning Koka potatis, purjolök och gul

Receptinfo:

Marmitträff:

Kategori:

Tagg:

Recept av:

RECEPT

Värd: Carl-Olof Wramby

Varm vichyssoise med mousserande vin och tryffel

Recept för fyra personer

Vichyssoise
200 g mjölig skalad potatis
150 g purjolök strimlad och sköljd
½ gul lök skalad och finskuren
3-4 dl grönsaksbuljong
3 dl vispgrädde
Salt och vitpeppar

Topping
Mousserande vin
1 finstrimlad salladslök
Olivolja
15g riven svart tryffel
Flingsalt
Svartpeppar

Tillredning
Koka potatis, purjolök och gul lök mjuk i fonden.
Tillsätt grädde och koka upp.
Mixa slät i mixer.
Späd ev. Ytterligare till bra konsistens
Smaka av med salt och vitpeppar

Presentation
Häll den varma soppan i en tallrik och toppa med
en skvätt mousserande vin, finstrimlad salladslök,
flingsalt, nymalen svartpeppar och olivolja.
Avsluta med riven svart tryffel.

    Dela detta recept med en vän!

    Skriv en kommentar