Introduktion:
Värd: Carl-Olof WrambyVarm vichyssoise med mousserande vin och tryffelRecept för fyra personerVichyssoise 200 g mjölig skalad potatis 150 g purjolök strimlad och sköljd ½ gul lök skalad och finskuren 3-4 dl grönsaksbuljong 3 dl vispgrädde Salt och vitpepparTopping Mousserande vin 1 finstrimlad salladslök Olivolja 15g riven svart tryffel Flingsalt SvartpepparTillredning Koka potatis, purjolök och gul
Receptinfo:
RECEPT
Värd: Carl-Olof Wramby
Varm vichyssoise med mousserande vin och tryffel
Recept för fyra personer
Vichyssoise
200 g mjölig skalad potatis
150 g purjolök strimlad och sköljd
½ gul lök skalad och finskuren
3-4 dl grönsaksbuljong
3 dl vispgrädde
Salt och vitpeppar
Topping
Mousserande vin
1 finstrimlad salladslök
Olivolja
15g riven svart tryffel
Flingsalt
Svartpeppar
Tillredning
Koka potatis, purjolök och gul lök mjuk i fonden.
Tillsätt grädde och koka upp.
Mixa slät i mixer.
Späd ev. Ytterligare till bra konsistens
Smaka av med salt och vitpeppar
Presentation
Häll den varma soppan i en tallrik och toppa med
en skvätt mousserande vin, finstrimlad salladslök,
flingsalt, nymalen svartpeppar och olivolja.
Avsluta med riven svart tryffel.