Bert rivstartade det nya året med en välbalanserad tre-rätters, assisterad av Hasse och Heikki.
Först ut lanserades en havsbaserad bakelse med räkor, lax och löjrom. Senapen gav knorr åt denna välsmakande och lättlagade anrättning . Ännu bättre hade det blivit med handskalade räkor samt lax som sluppit ”det bruna”.
Vår vinkunnige Bert vet att spansk albariño är det ultimata valet till lätta rätter på fisk och skaldjur .

Huvudrätten på oxfilé försågs med den ovanliga kombi- nationen gorgonzola och granatäpple; tillsammans med det gröna en fröjd för ögat. Dessutom gott för gomen för det stora flertalet, även om någon enstaka av oss tyvärr fick segt kött. Måltiden gav upphov till en intressant diskussion om filéerna först ska brynas och därefter ugnsstekas, eller tvärtom. Ett ekologiskt Rhône-vin på Grenache/Syrah med smak av bär och peppar passade utmärkt därtill.

Efterrätten var tids-och arbetskrävande i positiv mening. Resultatet blev en himmelskt god blandning av vanilj, apelsin och hjortron. En lagom alkoholstark chenin blanc/muscat från Sydafrika matchade frukterna till färg och smak.

Sammantaget en välkomponerad meny med väl valda viner och väldigt vacker bordsdekoration.

Vid pennan
Bosse/Sekreteraren