Det för sällskapet fortfarande nya köket, fick ta emot 17 marmiter och 5 gäster.
Marmiterna har börjat arbeta sig in och finner redskap och arbetsplatser på ett bra sätt.

En franskinspirerad meny med delar av rötterna från Bruksgatan 19 i Helsingborg
presenterades av en genuin fransman.

Middagen startade med en kräfttimbal omgiven av en sauce Natura gjord från
grunden. Resultatet blev mycket bra och vinet Petit Chablis Vibrant fulländade rätten.

Huvudrätten
Coeur de filet Provencale tillagat och kryddat till perfektion placerades på en bädd
av fransk ratatouille – zucchini, aubergine, paprika ,tomater och lök.Potatisslantar
bryntes och adderades.
Ratatouillen smaksattes med Herbes de Provence.
Ett hemligt recept på vitlökssmör adderade en smakexplosion som lätt kunde döda den fina smaken från köttet.Den var potent och välsmakande.
Vinet Ch . Bouscasse var ett mycket bra val till denna eleganta anrättning.

Denna franskinpirerade måltid avslutades med Tarte au citron meringuee.
Sött och syrligt som fick smaklökarna att vakna på nytt.
Vinet Brochet Quartz de Chalmers var ett mycket bra val.

Värd och vicevärdar ska ha ett stort tack för en spännande och välkomponerad måltid
och stort arbete i köket.

Sven/tillfällig skribent