Introduktion:
-
Receptinfo:
RECEPT
Istället för smördeg kan man baka in äppelklyftor i fettfri spring roll pastry. Enklas köper man förpackningar med färdiga små ark på 12×12 centimeter. Finns inte detta att få tag i köper man filodeg på rulle och skär ut bitar.
Ingredienser (4 port)
2-3 äpplen
3 msk rååsocker
1 msk kanel
2 apelsiner
24 blad filodeg 12×12 cm
1 uppvispat ägg
1 msk florsocker
Till youghurtsåsen
2 dl youghurt
vaniljsocker eller pulver efter smak.
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader.
Skala och kärna ur äpplena. Skär dessa i 24 mindre klyftor. Vänd dem i socker blandat med kanel. Lägg en äppelklyfta på en degbit och pensla med ägg
Rulla ihop till en rulle på diagonalen och vira runt ändarna till en ”smällkaramell”.
Tryck till så de inte viras upp. Grädda mitt i ugnen5-6 minuter.
Lägg upp på tallrikar, sikta över lite florsocker och servera dem ljumma med en klick vanilj-youghurt.
Skala och filéa apelsinerna.
Garnera med filéade apelsinklyftor och ett blad citronmeliss.