Örtbakad portabellosvamp med tryffelmajonnäs

Bilf förrätt RH 20200302

Introduktion:

Skriv en kort inledning/introduktion till ditt recept, kanske är det ett av dina favoritrecept, eller kopplad till en händelse som du upplevde 10 år sedan?

Receptinfo:

Marmitträff:

Kategori:

Tagg:

Recept av:

RECEPT

Ingredienser för 6 portioner
6 skivor Pågen Energi
1 solovitlök
75g machésallad
3-4 schalottenlök
Matolja att fritera i
Salt och peppar

Örtbakad portabello
6 portabellosvampar
2 knippe persilja
1 kruka timjan
1 stor vitlöksklyfta
0,75 dl ströbröd
1 dl Västerbottenost
75g smör
1,5 msk olivolja

Tryffelmajonnäs
5 äggulor
1 msk dijonsenap
0,5 msk vitvinsvinäger
5 dl matolja
Tryffelbalsamico
Salt och peppar

Gör så här
Örtbakad portabello
Sätt ugnen på 200 grader.
Lirka loss stammen från hatten på svampen och spara till örtblandningen.
Lägg svampen med hatten nedåt på bakplåtspapper i en ugnsfast form. Salta och peppra.
Hacka persilja, timjan, vitlök och dela svampstammen i mindre bitar. Mixa allt med ströbröd,
riven ost, smör och olja. Salta lätt. Fördela blandningen på svamparna. Låt baka tills
blandningen fått fin färg, ca 15 min.

Rostad lök
Häll oljan i en tjockbottnad kastrull och få upp temperaturen till 120-130 grader.
Skala och skiva löken. Fritera en liten mängd lök i taget och låt det ta sin tid. Rör om lite då
och då. När löken är gyllene är den färdig.
Plocka av och låt löken rinna av på hushållspapper. Salta direkt så löken tar åt sig.

Tryffelmajonnäs
Blanda äggulor, senap och vinäger. Tillsätt olja droppvis under vispning.
Smaka av med salt och peppar.
Blanda samman majonnäsen med några droppar tryffebalsamico.

Servering
Stansa ut en cirkel och rosta sedan skivan i en brödrost. Gnid ovansidan med en delad
vitlöksklyfta.
Bred på rejält med tryffelmajonnäs, lägg på sallad och placera portabellosvampen på toppen.
Strö över den rostade löken.

    Dela detta recept med en vän!

    Skriv en kommentar