Introduktion:
Halstrad pilgrimsmussla med äpple och kuvertbröd för fyra personer Ingredienser 8 pilgrimsmusslor lime 0,5 liten schalottenlök 0,5 syrligt äpple 0,5 dl kallpressad 0livolja 1 Jalapeño röd kvistar basilika 1 msk smör 1 tsk flingsalt S o P Beredning Skölj limen noga. Riv skalet och pressa ur saften. Skala och finhacka löken. Kärna ur och fintärna
Receptinfo:
RECEPT
Halstrad pilgrimsmussla med äpple och kuvertbröd
för fyra personer
Ingredienser
8 pilgrimsmusslor
- lime
0,5 liten schalottenlök
0,5 syrligt äpple
0,5 dl kallpressad 0livolja 1 Jalapeño röd
- kvistar basilika
1 msk smör
1 tsk flingsalt S o P
Beredning
Skölj limen noga. Riv skalet och pressa ur saften. Skala och finhacka löken. Kärna ur och fintärna äpple.
Blanda alla ingredienser med olja. Krydda med salt.
Ta bort fröerna i jalapenon och skär tunna skivor. Finstrimla basilika.
Tag bort muskeln som sitter på sidan av musslan. Salta och peppra.
Stek musslorna hastigt i smör i het panna. En minut på varje sida.
Servering
Lägg på assiett och strö över flingsalt. Skeda över salsan och strö över jalapeño och örter.
Servera genast med ljumma kuvertbröd.
Bullar som inte behöver jäsa
20 bullar
Vetemjöl 6 dl
Bakpulver 2.5 tsk
Salt 0.5- 0.7 tsk
Olivolja 0,6 dl
Mjölk 3 dl Ägg Flingsalt
Baka
Sätt ugnen på 250 grader.
Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt olja och mjölk och rör ihop till en rätt lös deg,
arbeta degen ett par minuter med en träslev tills den går att ta på med fingertopparna utan att den klibbar.
Dela degen i bitar och rulla till bullar.
Lägg på plåt med bakplåtspapper och snitta varje bulle.
Pensla med ägg, strö på flingsalt.
Baka mitt i ugn 10 – 12 minuter, serveras direkt.