Äggakaka med äpple i calvados

Logga_marmit_start

Introduktion:

Värd: Peter OtterståhlÄggakaka med äpple i calvados.4 portioner.Äggakaka2 äggulor1 msk honung1 tsk vaniljsocker2 msk vetemjöl2 dl vispgrädde2 vispade äggvitor Äpplen i calvados2 gröna syrliga äpplen1 dl strösocker2 dl vatten3 cl calvados½ vaniljstång½ lime, finrivet skal och saft.TillbehörVaniljglassÄggakaka: Vispa ägggulor, honung och vaniljsocker. Vänd i mjölet. Tillsätt vispad gräddeoch sedan vispade äggvitor i smeten. Häll upp i

Receptinfo:

Marmitträff:

Kategori:

Recept av:

RECEPT

Värd: Peter Otterståhl

Äggakaka med äpple i calvados.

4 portioner.

Äggakaka

2 äggulor

1 msk honung

1 tsk vaniljsocker

2 msk vetemjöl

2 dl vispgrädde

2 vispade äggvitor 

Äpplen i calvados

2 gröna syrliga äpplen

1 dl strösocker

2 dl vatten

3 cl calvados

½ vaniljstång

½ lime, finrivet skal och saft.

Tillbehör

Vaniljglass

Äggakaka: Vispa ägggulor, honung och vaniljsocker. Vänd i mjölet. Tillsätt vispad grädde
och sedan vispade äggvitor i smeten. Häll upp i smorda portionsformar och grädda i
175° i ca 25-35 minuter.
Äpplen: blanda socker, vatten och vaniljstång i en kastrull. Koka upp och sjud ett par
minuter. Dra av kastrullen och tillsätt calvados. Skala och klyfta äpplena och lägg i dem.
Låt sjuda ett par minuter. Lägg på lock och låt svalna. Tillsätt limesaft och skal. 
Servera med en kula vaniljglass.

    Dela detta recept med en vän!

    Skriv en kommentar