Halstrade pilgrimsmusslor med krondillsdressing

förrätt mars

Introduktion:

Värd: Jacob OlshedenHalstrade pilgrimsmusslor med krondillsdressing4-6 personer3 pilgrimsmusslor per/personLite räkor till garnering Dressing 2 äggulor 1 msk dijonsenap 1 msk honung 1 dl krondill, grovt hackad 1 ½ dl rapsolja Sallad 1 morot 1 palsternacka ½ strimlad rödlök Salladsblad Dill till garnering eller annat bra typ gräslök, rädisor etc.Gör så här 1. Dressing: Lägg äggulor,

Receptinfo:

Marmitträff:

Kategori:

Tagg:

Recept av:

RECEPT

Värd: Jacob Olsheden

Halstrade pilgrimsmusslor med krondillsdressing

4-6 personer

3 pilgrimsmusslor per/person

Lite räkor till garnering
Dressing
2 äggulor
1 msk dijonsenap
1 msk honung
1 dl krondill, grovt hackad
1 ½ dl rapsolja
Sallad
1 morot
1 palsternacka
½ strimlad rödlök
Salladsblad
Dill till garnering eller annat bra typ gräslök, rädisor etc.

Gör så här
1. Dressing: Lägg äggulor, senap, honung och dill i en matberedare/mixer eller skål om du vill
använda en bra stavmixer. Obs! Tillsätt oljan under gång lite åt gången. Och kör inte för
länge. Kan bli beskt. Krydda med salt.

2. Sallad: Skala och skär morötter och palsternacka i tändsticksstora strimlor. Koka dem
mjuka i lättsaltat vatten 2-3 minuter. Spola med kallt vatten och låt rinna av ordentligt. Dela
och kärna ut tomaterna och skär sedan i strimlor.
Blanda morot, palsternacka med tomat och rödlök. Lägg upp på ett salladsblad på fin tallrik.

3. Musslor: Torka musslorna väl. Får inte vara ”blöta”. (Bättre med färska men billigare med
frysta. Men köp bra kvalité.) Salta och pensla musslorna med olja och stek/halstra/grilla cirka
3 min per sida på ganska hög värme. Får inte koka…
Ös med smör på slutet för bättre smak. Lägg upp bredvid salladsbädden.

4. Garnera med lite räkor, dill eller vad du har.

    Dela detta recept med en vän!

    Skriv en kommentar