Introduktion:
Kantareller 10 pers150 g schalottenlök1000 g kantarellerett uns curry0,5 dl rapsolja75 g smör30 g färsk persilja hackadsaltsvartpeppar10 skivor Levain rågbröd70 g lingon125 g smörBeredning svamptoast Putsa och dela svampen i mindre bitar. Skala och finhacka schalottenlöken. Stek svampen i rapsolja tills all vätska kokat in. Tillsätt smör och schalottenlök. Bryn tills svampen får fin färg
Receptinfo:
RECEPT
Kantareller 10 pers
150 g schalottenlök
1000 g kantareller
ett uns curry
0,5 dl rapsolja
75 g smör
30 g färsk persilja hackad
salt
svartpeppar
10 skivor Levain rågbröd
70 g lingon
125 g smör
Beredning svamptoast
Putsa och dela svampen i mindre bitar. Skala och finhacka schalottenlöken. Stek svampen i rapsolja tills all vätska kokat in. Tillsätt smör och schalottenlök. Bryn tills svampen får fin färg och smaka av med salt och svartpeppar. Skiva brödet ca 1 cm tjocka skivor. Stek bröden gyllene i smör. Bred ostkrämen på det nystekta brödet. Toppa med svampen och avsluta med lingonen som strös även på tallriken. Strö över finhackad persilja. Tag några drag med svartpepparkvarnen.
Ingredienser ostkräm
125 g Gammel Knas
1.25 dl grädde
2 äggulor
2,0 dl rapsolja (kolla krämigheten)
smaka av med sherryvinäger
smaka av med salt
Beredning ostkräm
Riv osten och lägg i en mixer. Koka upp grädden och häll den över osten. Mixa lätt och låt svalna. Mixa ostkrämen med äggulan. Tillsätt oljan i en tunn stråle under ständig mixning. Smaka av med salt och sherryvinäger.