Kantarelltoast med ostkräm och lingon

Skärmbild 2024-11-07 Förrätt

Introduktion:

Kantarelltoast med ostkräm och lingonRecept för tio personerIngredienser kantareller150 g schalottenlök1000 g kantarellerett uns curry 0,5 dl rapsolja75 g smör30 g färsk persilja hackad saltsvartpeppar10 skivor Levain rågbröd 70 g lingon125 g smörBeredning svamptoastPutsa och dela svampen i mindre bitar. Skala ochfinhacka schalottenlöken.Stek svampen i rapsolja tills all vätska kokat in.Tillsätt smör och schalottenlök. Bryn

Receptinfo:

Marmitträff:

Kategori:

Tagg:

Recept av:

RECEPT

Kantarelltoast med ostkräm och lingon

Recept för tio personer
Ingredienser kantareller
150 g schalottenlök
1000 g kantareller
ett uns curry 0,5 dl rapsolja
75 g smör
30 g färsk persilja hackad salt
svartpeppar
10 skivor Levain rågbröd 70 g lingon
125 g smör

Beredning svamptoast
Putsa och dela svampen i mindre bitar. Skala och
finhacka schalottenlöken.
Stek svampen i rapsolja tills all vätska kokat in.
Tillsätt smör och schalottenlök. Bryn tills svampen får fin färg och smaka av med salt och svartpeppar.
Skiva brödet ca 1 cm tjocka skivor. Stek bröden gyllene i smör.
Bred ostkrämen på det nystekta brödet.
Toppa med svampen och avsluta med lingonen som strös även på tallriken.
Strö över finhackad persilja.
Tag några drag med svartpepparkvarnen.

Ingredienser ostkräm
125 g Gammel Knas
1.25 dl grädde
2 äggulor
2,0 dl rapsolja (kolla krämigheten) smaka av med sherryvinäger
smaka av med salt

Beredning ostkräm
Riv osten och lägg i en mixer.
Koka upp grädden och häll den över osten. Mixa lätt och låt svalna.
Mixa ostkrämen med äggulan.
Tillsätt oljan i en tunn stråle under ständig mixning. Smaka av med salt och sherryvinäger.

    Dela detta recept med en vän!

    Skriv en kommentar