Kantarelltoast med ostkräm och lingon

förrätt lolle

Introduktion:

Kantareller 10 pers150 g schalottenlök1000 g kantarellerett uns curry0,5 dl rapsolja75 g smör30 g färsk persilja hackadsaltsvartpeppar10 skivor Levain rågbröd70 g lingon125 g smörBeredning svamptoast Putsa och dela svampen i mindre bitar. Skala och finhacka schalottenlöken. Stek svampen i rapsolja tills all vätska kokat in. Tillsätt smör och schalottenlök. Bryn tills svampen får fin färg

Receptinfo:

Marmitträff:

Kategori:

Tagg:

Recept av:

RECEPT

Kantareller 10 pers

150 g schalottenlök

1000 g kantareller

ett uns curry

0,5 dl rapsolja

75 g smör

30 g färsk persilja hackad

salt

svartpeppar

10 skivor Levain rågbröd

70 g lingon

125 g smör

Beredning svamptoast

Putsa och dela svampen i mindre bitar. Skala och finhacka schalottenlöken. Stek svampen i rapsolja tills all vätska kokat in. Tillsätt smör och schalottenlök. Bryn tills svampen får fin färg och smaka av med salt och svartpeppar. Skiva brödet ca 1 cm tjocka skivor. Stek bröden gyllene i smör. Bred ostkrämen på det nystekta brödet. Toppa med svampen och avsluta med lingonen som strös även på tallriken. Strö över finhackad persilja. Tag några drag med svartpepparkvarnen.

Ingredienser ostkräm

125 g Gammel Knas

1.25 dl grädde

2 äggulor

2,0 dl rapsolja (kolla krämigheten)

smaka av med sherryvinäger

smaka av med salt

Beredning ostkräm

Riv osten och lägg i en mixer. Koka upp grädden och häll den över osten. Mixa lätt och låt svalna. Mixa ostkrämen med äggulan. Tillsätt oljan i en tunn stråle under ständig mixning. Smaka av med salt och sherryvinäger.

    Dela detta recept med en vän!

    Skriv en kommentar