Introduktion:
Pasta Frutti di mare med räkor och musslor Recept för fyra personer Tillbehör 400 g fettuccine naturel 250 g jätteräkor 250 g musslor Vitvinssås 3 finhackade schalottenlökar 3 pressade vitlöksklyftor 1 finhackad chili 50 gram smör 2 msk vetemjöl 3 dl torrt vin 4 dl fiskbuljong en tärning 3 dl grädde Salt Peppar parmesan Tillredning
Receptinfo:
RECEPT
Pasta Frutti di mare med räkor och musslor
Recept för fyra personer
Tillbehör
400 g fettuccine naturel 250 g jätteräkor
250 g musslor
Vitvinssås
3 finhackade schalottenlökar
3 pressade vitlöksklyftor
1 finhackad chili
50 gram smör
2 msk vetemjöl 3 dl torrt vin
4 dl fiskbuljong en tärning 3 dl grädde
Salt Peppar parmesan
Tillredning
Tina räkor och musslor, låt ev, vatten rinna av.
Vitvinssås: Skala och finhacka schalottenlökarna. Skala vitlöken. Skölj, dela och kärna ur chilin samt finhacka den.
Fräs schalottenlöken i smör utan att den tar färg. När löken är mjuk tillsätt pressad vitlök samt chili och fräs någon halvminut till. Rör ut vetemjöl med löken och späd med vitt vin och fiskbuljong. Rör ut ev. klumpar. Hälll i grädden och låt koka på medelvärme i minst 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Koka pastan spar lite av pastavattnet (för ev. spädning)
Häll skaldjuren i vitvinssåsen och rör runt, gör ett has− tigt uppkok.
Vänd ner skaldjurssåsen i pastan och rör runt. Servera på djupa tallrikar.
Riv parmesanen och servera separat.