Smakrik rödbetssoppa med ingefära och egengjord chorizo.

Bild förrätt JE 200203x

Introduktion:

Rödbetssoppan Ingredienser: 6 pers 6 stora färska rödbetor 1 gul lök 1 st vitlöksklyfta 1 röd färskchili utan kärnor 6 dl vatten 3 msk oxfond Saften från 1 pressad färskcitron 1 msk färsk riven ingefära Smör att steka i Salt Vitpeppar En klick gräddfil att servera i soppan Gör så här: Skala och'tärna rödbetorna och

Receptinfo:

Marmitträff:

Kategori:

Recept av:

RECEPT

Rödbetssoppan

Ingredienser: 6 pers

6 stora färska rödbetor
1 gul lök
1 st vitlöksklyfta
1 röd färskchili utan kärnor
6 dl vatten
3 msk oxfond
Saften från 1 pressad färskcitron
1 msk färsk riven ingefära
Smör att steka i
Salt
Vitpeppar
En klick gräddfil att servera i soppan
Gör så här:
Skala och’tärna rödbetorna och finhacka löken.
Fräs i rejäIt med smör. Låt den pressade vitlöken, ingefärsrivet och den
finhackade chilifrukten fräsa med lite innan du slår på vatten och fond och låt
puttra under lock tills rödbetorna är mjuka, ca 15 minuter. Mixa soppan slät.
Tillsätt citronskal- och saft efter smak och gör ett uppkok

Chorizo
lngredienser: 20 pers

400 gram fläskfärs
300 gram rökt sidfläsk
2-3 vitlöksklyftor
1 gul lök
0,5 tsk cayennepeppar
1 tsk chiliflakes, eller I finhackad röd chili
2,5 tsk paprikapulver, söt
I tsk salt
I tsk vitpeppar
2 krm spiskummin, malen
1 dl vatten(ta lite efter hand)
2 msk potatismjöl
1,5 dl rött vin
3 meter fjälster
10 vitpepparkorn
2 lagerblad
Gör så här:
Börja med att hacka ner vitlöken och den gula löken grovt, lägg dem i en bunke.
Skär ned det rökta sidfläsket utan svålen mycket fint och lägg också den i bunken.
Lägg i alla kryddorna(utom vitpepparkorn och lagerblad).
Häll nu på vinet och halva mängden vatten, mixa nu till en slät röra.
Blanda ihop färsen med röran och blanda vä1, ta nu i potatismjölet och späd eventuellt med resterande vatten.
Ta fjälstret som ligger i en skål med kallt vatten, trä den på korvdonet och stoppa korvar om ca 10 cm knyt i båda ändarna. När korvsmeten är till ända så koka korvarna i ett bleck i ugnen med pepparkornen samt lagerbladen i ca 5 min. Lägg korvarna i ett torrt bleck och kör i
ugnen 5o grader i ca zo minuter.
Skär sedan ned korven i små tärningar och stek på i panna (HÅRD.
Låt dem torka av på papper och garnera sedan soppan med dessa samt en klick gräddfil och en persiljekvist.

    Dela detta recept med en vän!

    Skriv en kommentar