Introduktion:
Skriv en kort inledning/introduktion till ditt recept, kanske är det ett av dina favoritrecept, eller kopplad till en händelse som du upplevde 10 år sedan?
Receptinfo:
RECEPT
Recept 4 pers
Vit o grön sparris skalas o kokas separat (grön sparris behövs ej skalas).
Skär bort den nedre delen om den är träig.
Skala den vita sparrisen noga.
Förväll sparrisen i lättsaltat vatten tills den är al dente
Håll noga koll då de är i olika tjocklekar.
Häll av och kyl sparrisen i kallt vatten.
Ta ur sparrisen och lägg på hushållspapper så överflödigt vatten sugs upp
Ingredienser
Ca 400 g sparris vit o grön.
1 ask smörgåskrasse
Havssalt o nymalen tellyshellypeppar.
Pankocrunch.
Smält smöret i en stekpanna.
Tillsätt Tabasco och rör om
Lägg i panko och stek tills den fått färg.
Lägg crunchen på hushållspapper och strö över havs salt.
Ingredienser
50 gr smör
2 krm tabascosås scorpion
1 dl panko
Mousselinesås
Smält smöret I en kastrull och ställ åt sidan.
Lätt vispa grädden.
Vispa ihop äggulor och vin i en värmetålig bunke.
Sikta ner senapspulvret.
Sätt ner bunken i ett varmt vattenbad och börja vispa tills det tjocknar.
(när det går att se botten på bunken mellan vispningarna är det bra konsistens)
Tillsätt smöret droppvis under fortsatt vispning.
Vänd försiktigt ner den lättvispade grädden.
Smaka av med citronjuice och salt o peppar
Ingredienser
150 gr smör
4 äggulor
2 msk vitt vin ( ej ekat)
1 tsk Colemanns senapspulver
1 dl vispgrädde
2 msk färskpressad citronjuice
1 knippe gräslök
Parmesanchips
Sätt ugnen på 200 grader
Lägg bakplåtspapper på 2 ugnsplåtar
Riv osten och lägg ut ca 20 st små högar på plåtarna.
Lägg dem inte för tätt då de flyter ut en del.
Grädda en plåt i taget ca 6 minuter eller till osten fått en gyllenbrun färg.
Ta ut plåten och dra av hela pappret till ett galler och låt dem svalna
Ingredienser
400 gr parmesanost
Persilja att finhacka o strö över flarnen vid servering.
Servering
Lägg upp de lagom varma sparrisarna på varma tallrikar.
Häll på mousselinesåsen. Snåla inte här.
Strö över rikligt med pankocrunch klipp över krasse o gräslök
Servera med ett parmesanchips
Avsluta med lite nymald tellychellypeppar.