En kulinarisk Holmgång!
Marmiterna den 3 oktober 2016
Ronny med sonen Rasmus och faddern Kaj bjöd på välkryddad meny italiano.
Förrätten, där namnet anspelar på den ventianske medeltidsmålaren Vittore Carpaccio innehöll de klassiska tillbehören ruccola, pinjenötter och parmesan. Den råa oxfilén, enligt ursprungsreceptet, var dock utbytt mot rödbetor. En helt suverän och lättlagad och entrérätt! Proseccon gick an, till denna vinkänsliga antipasto.
Huvudrätten, en avancerad och tidskrävande secondo piatto med en mängd ingredienser, som ackompanjerade de fyllda kycklingbrösten. Smakerna samsades väl med varandra i denna mastiga anrättning. Rödvinet från Sicilien , med inslag av körsbär och lakrits, matchade föredömligt.
En lättsmält , samtidigt syrlig och pepprig, dulce,fick avsluta måltiden. Efterätten serverades genomtänkt i små portionsglas och balanserade därmed den mäktiga huvudrätten. Sambucan, med sin kaffeböna, följde upp smakerna i moussen.
Vi tackar Ronny med vicevärdar för denna ovanliga, konsekventa och smakrika måltidskomposition!
Sekreteraren/Bosse vid pennan
Lämna en kommentar