Recension Marmiterna den 1/10 2018
Premiär i ett nytt kök för sällskapet.
18 marmiter och 1 gäst fick ta sig an en intressant meny med lagom många
arbetsmoment.
Vi fick plats i det nya köket och arbetet gick efterhand bättre och bättre.
Middagen startade med Bengts sill och potatis.
En till synes enkel anrättning men som med garnityr och det brynta smöret blev
mycket gott. Tillsammans med för vissa av oss en liten snaps och belgiskt öl
blev det en bra start på kvällen.
Huvudrätten bestod av bakade kycklingbröst med gräddkokta kantareller,
haricotsverts och morötter i stavar.
Anrättningen lades på ett lager av lufttorkad skinka.
Kvaliteten på råvarorna – skånk majskyckling ,skinka och gräddstuvade kantareller
gjorde anrättningen mycket uppskattad.
Även om portionen var stor blev det tomma tallrikar hos dom flesta.
Rödvinet Alva var ett bra val till ett rimligt pris
Måltiden avslutades med vit chokladpaj med Västebottenost dekorerad med jordgubbar och blåbär.
Kockarnas bakkunskaper kom väl till pass och med avec på ett litet glas
rom blev även avslutningen mycket lyckad.
Värdarna Bengt och Kaj ska ha ett stort tack för denna smakrika premiärmåltid i ett
för oss alla nytt kök.
Sven/tillfällig skribent.
Hej Sven!
Jag tackar på Bengts vägnar för de vänliga orden. Jag tyckte nog att det blev lite Lagmark känsla med tanke på utrymmet i köket, trångt och gemytligt med god stämning överlag.
Med vänlig hälsning,
Kaj Ridell