Smakfull Meny med Kryddornas Herre
Marmiterna måndagen den 6 mars 2017
Radarparet Sven och svärsonen Jacob rattade marmiternas marsmåltid. Perfekta fotografier av rätterna, inga tummar här inte, åtföljdes av pedagogiskt uppställda recept.

Förrätten, Svens svenska trefaldiga tapas med exotiska inslag, bottnade föredömligt inför de efterföljande rätterna. Särskilt omtyckt blev gazpachon med sin polarvåffla. Den spanska cavan passade utmärkt därtill.

Huvudrätten, en vidunderlig och välsmakande anrättning på lamm, krävde sin tid. Mycket mixande, skivande ,hackande samt marinerande och redande. Annorlunda kryddningar, vad vore annat att vänta , som den osannolika kombinationen kaffe/vanilj. När det hela väl blev färdiglagat stundade ögonfröjd på tallrikarna med rosaröda filéer, illgrön sufflé och ”spetsad” potatis på rosmarinpinchos .Vinet från Toscana
är en klassisker just till lamm.

Efterrätten följde samma mönster som föregångarna i menyn; många och ovanliga smakkombinationer och vackert upplagd. Hemmavid gör vi glassen själva förstås , men här fick den färdiggjorda duga. Château Menota är ett omtyckt efterrättsvin från Barsac, som då och då återkommer hos oss marmiter.
Sammantaget en fantastiskt god måltid med mycket att göra för alla kockar. Vi tackar Sven och Jacob!

Bosse/Sekreteraren