Välbalanserad och lättsmält februarimeny
Marmiterna måndagen den 4 februari 2019
Kaj med vicevärdarna Bengt och Ronny levererade fisk, filé och frukt i god harmoni.
Förrätten, en blandad kompott på lax och torsk var mycket bra till smak, konsistens och volym. Värden motstod frestelsen att servera bröd därtill och valde i stället ett enkelt men vackert salladsblad. Därmed gavs gott om utrymme för de övriga rätterna. En ”Bayer” till maten släckte törsten.
Huvudrätten, en pepprig ”brassefilé” på oxe, smakade gudomligt. Köttet smalt i munnen, låt vara att såsreceptet föreskrev vitpeppar i stället för gängse svartpeppar. En liten bock i kanten var det något kalla moset … och vart tog parmesanosten vägen? Lasse höll brandtal om vikten av logistiskt tänkande inför servering mm.
Det populära italienska vinet på nya succédruvan Nero D`Avola från Sicilien (samt Cabernet Sauvignon) smakade förträffligt.
Efterrätten , citronfromagen blev den perfekta avslutningen på denna mycket välkomponerade meny. Italienskt vin även till fromagen, före- dömligt alkoholsvagt . Stort tack till ”Kajan” och vicevärdar!
Vid pennan
Bosse/Sekreteraren
Lämna en kommentar