Introduktion:
Värd: Leif MatthiesenFörrättGeviche med misodressing och ingefära4 personer250 g filet av vit fisk (helt färsk piggvar, torsk, eller sej)6 färska kammusslor1 lime1 gurkaAvocado1 chiliFärska korianderSesamfrö 1 matskedMisodressing:1 Lime1 matsked finriven ingefära2 matskedar ljus miso1 matsked sesamolja1 matsked ljus soyaFlytande honung för sötman i balans mot soya och misoSkär fisken i små tern (utan ben). Skär
Receptinfo:
RECEPT
Värd: Leif Matthiesen
Förrätt
Geviche med misodressing och ingefära
4 personer
250 g filet av vit fisk (helt färsk piggvar, torsk, eller sej)
6 färska kammusslor
1 lime
1 gurka
Avocado
1 chili
Färska koriander
Sesamfrö 1 matsked
Misodressing:
1 Lime
1 matsked finriven ingefära
2 matskedar ljus miso
1 matsked sesamolja
1 matsked ljus soya
Flytande honung för sötman i balans mot soya och miso
Skär fisken i små tern (utan ben).
Skär kammusslorna i mindre stycken.
Limesaft som marinad över fisk och musslor som får ligga och jäsa en god stund; vända
fisk och musslor då och då.
Skölja gurkan, ta bort kärnor, skär i små tern och vända i fisk/mussla/lime.
Skär avocado i små tärn och vända i fisk/mussla/lime/gurka.
Skölj chili och finhacka och vända i fisk/musslor/lime/gurka/avocado blandningen.
OBS : Sila bort väskan innan fisk och musslor läggs på tallrik.
Stek sesamfrön lätt på torr stekpanna.
Misodressingen fördelas över fiskmixen och garnera med sesam och koriander blad