Geviche med misodressing och ingefära

Logga_marmit_start

Introduktion:

Värd: Leif MatthiesenFörrättGeviche med misodressing och ingefära4 personer250 g filet av vit fisk (helt färsk piggvar, torsk, eller sej)6 färska kammusslor1 lime1 gurkaAvocado1 chiliFärska korianderSesamfrö 1 matskedMisodressing:1 Lime1 matsked finriven ingefära2 matskedar ljus miso1 matsked sesamolja1 matsked ljus soyaFlytande honung för sötman i balans mot soya och misoSkär fisken i små tern (utan ben). Skär

Receptinfo:

Marmitträff:

Kategori:

Tagg:

Recept av:

RECEPT

Värd: Leif Matthiesen

Förrätt
Geviche med misodressing och ingefära

4 personer

250 g filet av vit fisk (helt färsk piggvar, torsk, eller sej)
6 färska kammusslor
1 lime
1 gurka
Avocado
1 chili
Färska koriander
Sesamfrö 1 matsked
Misodressing:
1 Lime
1 matsked finriven ingefära
2 matskedar ljus miso
1 matsked sesamolja
1 matsked ljus soya
Flytande honung för sötman i balans mot soya och miso

Skär fisken i små tern (utan ben).
Skär kammusslorna i mindre stycken.
Limesaft som marinad över fisk och musslor som får ligga och jäsa en god stund; vända
fisk och musslor då och då.
Skölja gurkan, ta bort kärnor, skär i små tern och vända i fisk/mussla/lime.
Skär avocado i små tärn och vända i fisk/mussla/lime/gurka.
Skölj chili och finhacka och vända i fisk/musslor/lime/gurka/avocado blandningen.
OBS : Sila bort väskan innan fisk och musslor läggs på tallrik.
Stek sesamfrön lätt på torr stekpanna.
Misodressingen fördelas över fiskmixen och garnera med sesam och koriander blad

    Dela detta recept med en vän!

    Skriv en kommentar