Stekt vit sparris med kalvfilémedaljonger, citronsmör och nypotatis

huvudrätt maj 2014

Introduktion:

Värd: Stephen EdlundStekt vit sparris med kalvfilémedaljonger, citronsmör och nypotatisPortioner: 8Sparris och kalvfilé24 vita sparrisar16 små kalvfilémedaljonger Salt och svartpeppar 16 skivor bresaola ( 3 pkt ) 16 salviablad Smör Skär av nederdelen och skala sparrisen. Gör ett avkok på skalen och sila av vätskan. Lägg sparrisen i det kokande spadet och koka ca 5

Receptinfo:

Marmitträff:

Kategori:

Tagg:

Recept av:

RECEPT

Värd: Stephen Edlund

Stekt vit sparris med kalvfilémedaljonger,
citronsmör och nypotatis

Portioner: 8

Sparris och kalvfilé

24 vita sparrisar
16 små kalvfilémedaljonger
Salt och svartpeppar
16 skivor bresaola ( 3 pkt )
16 salviablad
Smör
Skär av nederdelen och skala sparrisen. Gör ett avkok på skalen och sila av
vätskan. Lägg sparrisen i det kokande spadet och koka ca 5 minuter. Ta av från
plattan och låt dra ytterligare några minuter. Krydda köttet med salt och peppar
och bryn det på båda sidor i lite smör. Lägg medaljongerna på en plåt och stek i
ugnen tills köttet kommer upp i 52 grader. Strimla bresaolan och hetta upp i torr
panna . Fritera salviabladen. Stek sparrisen. Lägg de stekta sparrissarna på tallrik
med medaljongerna ovanpå, toppade med bresaolan och salviabladen.

Rört citronsmör (Obs 12 portioner)
200 gr smör
4 tsk rivet citronskal
3 msk citronsaft
Lägg smöret i en vispvänlig skål och vispa det med elvisp till dess det blir ljust,
nästan vitt. Vispa i zestet och saften. Smöret ska vara smidigt, nästan som en
tjock sås.
Blandad sallad på mangoldskott
Blandade salladssorter
Mangoldskott
3 msk olivolja
salt och peppar
Blanda salladssorterna och stänk olivilja över.
Svensk nypotatis
Koka svensk nypotatis med lite salt och
dillstjälkar.
Ca 2 små potatisar per/portion.
Garnera med en liten dillvippa

    Dela detta recept med en vän!

    Skriv en kommentar