Ljummen gubbröra

förrätt feb 2018

Introduktion:

Värd: Pelle BergLjummen gubbröra6 personer1 1/2 rödlök3 hårdkokta ägg1 burk ansjovis (125g)100g mellanstora kapris1 knippe gräslök, finhackade rädisor och salladsbladKavring eller knäckebrödBörja med att koka äggen.Skala och finhacka rödlöken som därefter ska blancheras.(koka i lättsaltat ca 1 minut sedan kylas snabbt)Skala och hacka äggen, finhacka dill och gräslök.Dela ansjovisfiléerna i mindre bitar.Fräs löken i smör

Receptinfo:

Marmitträff:

Kategori:

Tagg:

Recept av:

RECEPT

Värd: Pelle Berg

Ljummen gubbröra

6 personer

1 1/2 rödlök
3 hårdkokta ägg
1 burk ansjovis (125g)
100g mellanstora kapris
1 knippe gräslök, finhackade rädisor och salladsblad
Kavring eller knäckebröd

Börja med att koka äggen.

Skala och finhacka rödlöken som därefter ska blancheras.
(koka i lättsaltat ca 1 minut sedan kylas snabbt)

Skala och hacka äggen, finhacka dill och gräslök.

Dela ansjovisfiléerna i mindre bitar.

Fräs löken i smör utan att den tar färg, tillsätt ägghacket och fräs någon minut till.

Tillsätt övriga ingredienser, vänd ihop allt försiktigt och servera röran i ett salladsblad tillsammans
med bröd och smör.

    Dela detta recept med en vän!

    Skriv en kommentar